Partidul Social Românesc cere autorităților statului să se implice în salvarea șantierului naval Mangalia

“Șantierul Naval Daewoo Mangalia va fi vândut sau lichidat de către coreeni, din cauza uriaşelor probleme financiare pe care le are grupul mamă de mai mulţi ani”. Această informație a făcut deja înconjurul tuturor redacțiilor de știri!
Partidul Social Românesc (P.S.RO) consideră că este momentul ca autoritățile statului român să se implice în salvarea unuia dintre cele mai importante obiective economice din România: șantierul naval Mangalia. Ca partid responsabil nu putem accepta ca acesta să fie închis și vândut la fier vechi. Mii de oameni și-ar pierde locul de muncă iar șomajul va exploda!
P.S.RO cere de urgență autorităților statului român să se implice în soluționarea acestei probleme de interes național. Prin Ministerul Economiei, statul român deține 49 la sută din acțiunile companiei. Îi cerem domnului ministru Mihai Tudose să găsească cât mai repede o soluție prin care statul român să redevină acționar majoritar în situația în care patronatul coreean decide lichidarea șantierului prin vânzarea la fier vechi.
Șantierul naval Mangalia este cel mai mare constructor de nave din România. Aici de-a lungul timpului au fost construite și reparate sute de nave comerciale. Tot aici s-a construit în anii 1980 și fregata Mărășești, concepție 100% românească în timp ce anul trecut șantierul naval a reușit într-un termen foarte scurt să repare și să predea proprietarului nava port container Flaminia, navă implicată într-un grav incident naval și care transporta mii de tone de deșeuri toxice.
Autoritățile statului român trebuie să se trezească din amorțeala lunilor de vară și să vină cu o soluție în interesul miilor de muncitori români care lucrează la șantierul naval Mangalia.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular