Deranjați de felul în care a parcat, frații Verioti au atacat o femeie cu drujba. ”Câtă m*ie ai luat pentru mașina asta fă?”

Există oameni care, îmbogățiți peste noapte, se schimbă. Îi fură peisajul, devin aroganți, încrezuți. Am cunoscut cu toții cel puțin un astfel de specimen. Nu sunt psiholog, dar, oferind o părere de amator, personal, am considerat întotdeauna că oamenii ăștia au totuși din naștere un fond putred, stricat, pentru că un om de caracter nu se schimbă indiferent de situație.

Constanța nu duce lipsă de milionari de carton. Îi vedem la tot pasul, etalând mașini de lux, vile impunătoare dar  mai ales prost gust și aroganță. În ochii subsemnatului, începând de sâmbătă, pe aici aș situa și cei doi frați Verioti, Gheorghe și Doru, cunoscuți prin târg pentru afacerile bănoase pe care le dezvoltă prin port și nu numai.

Sâmbătă după amiază, în ziua de Sfânta Maria, o doamnă care culmea, poartă chiar numele acesta, a avut bucuria să-și însoțească o bună prietenă la starea civilă, în cea mai frumoasă zi a ei, aceea a cununiei civile, evident. A parcat mașina la numărul 24, pe strada Mihai Eminescu și, pentru că a observat că botul mașinii e situat câțiva centimetri în dreptul garajului casei, a dat câțiva lei unui copilaș aflat pe acolo pentru a o anunța dacă proprietarul nu poate ieși cu mașina (era loc să ieși și cu tirul de-acolo, dar așa e omul mânat de bun simț și bune intenții, vrea să se asigure că nu deranjează).

În timp ce se afla la cununia civilă despre care menționam, copilașul respectiv a sosit în fugă spunându-i că un domn înjură și dă cu picioarele în mașina ei, deranjat fiind de faptul că a parcat în dreptul garajului său.

Protagonista noastră, s-a dus într-un suflet să vadă ce s-a întâmplat. Lângă ea, copilul ei, speriat. Lângă mașină, frații Verioti, plini de spume și nervi. Doamna a înțeles că a deranjat și a procedat la a-și cere scuze (cum spuneam, bun simț, să-ți ceri scuze chiar dacă nu e cazul) dar … în bunul spirit creștin a fost întâmpinată de Gheorghe Verioti cu tradiționalul ”câtă muie ai luat fă pentru mașina asta?” și pentru că în ciuda limbajului suburban cu care a fost tratată, femeia a continuat să încerce o discuție calmă, au urmat amenințările ”îți dau una te lipesc de mașina asta, căcăcioaso, ți-au luat tac-tu și mă-ta mașină și comentezi la mine?”. Bineînțeles, nici celălalt Verioti, Doru, nu s-a lăsat mai prejos, intervenind cu multe amenințări și înjurături și celebrele ”te fac, te dreg”.

Și, pentru că milionarii ăștia de carton reușesc întotdeauna să surprindă prin felul mizerabil de a se purta, unul dintre cei doi a intrat în garaj, de unde a venit cu o drujbă, pe care a pornit-o și a fluturat-o în fața femeii, speriate deja (cine nu s-ar fi speriat) spunându-i că o taie de nu rămâne nimic din ea iar mai apoi îndreptându-se către mașină cu intenția de a o face bucăți. Victima noastră, călărită aproape la propriu de doi  bărbați trecuți de 50 de ani, a găsit totuși puterea de a scoate un telefon pentru a face câteva poze și a suna la Poliție, fiind clar că nu se mai poate dezamorsa altfel situația.

descărcare

Urmează o plângere la instituțiile abilitate, care se va solda cel mai probabil cu o amendă pentru tulburarea liniștii și ordinii publice, bani pe care domnii ăștia doi îi consumă cel mai probabil la o masă, pe băutură. Așa e legea, n-ai ce-i face.

Poate cel mai șocant, pentru mine, autorul, nu e limbajul suburban, care nu mă mai miră de mult. Mai degrabă ce mă enervează e ipocrizia maximă a acestor domni. Știu bine cum a pus bani de o mașină mai bună și un trai cât de cât decent, victima lor, muncind zi și noapte, chiar cu prețul de a-și face sănătatea praf. La fel cum știu bine cum s-au îmbogățit frații Verioti (vezi dosarul Flota în care unul dintre ei a fost inculpat și altele, se știu). Poate tocmai de-asta întrebări de genul ”ți-au luat mă-ta și tac-tu mașină?”, adresate unei femei de 42 de ani, cu un copil lângă ea, mă revoltă. Au nu cumva, domnilor Verioti, copiii dumneavoastră și-au cumpărat mașini și vile muncind pe brânci din fragedă pruncie? Da chiar, domnule Gheorghe Verioti, aveți o fată de 34 de ani, care conduce o mașină de lux și cel mai probabil, uneori, parchează aiurea. Ce-ar fi în sufletul dumneavoastră dacă într-o zi un bătrânel ar gratula-o cu întrebarea ”Câtă muie ai luat pentru mașina asta fă?”.

Dorian Hapurnea

Similar Articles

Comments

  1. Asta e mitocanul de pe strada Eminiescu care a reușit să-și terorizaze toți vecinii. Verioti face parte din gașca care a ratat pușcăria la centimă. Trăiește cu senzația că dacă stă cu capu’ în nisip ca struțu’ DNA-ul o să-l rateze din nou. Un mistreț.

  2. Draga autor … inteleg ca esti rovoltat pe Verioti astia, dar pe doamna de ce o victimizezi in halul asta ? Pana la urma este un sofer incapapil sa respecte regulile de circulati si caruia ii este lene sa-si miste fundul 100m pe jos, dupa casa respectiva spre trandafiru este mereu loc de parcare liber.
    Nu aprob comportamentul lor, dar intr-un final si-a cautat-o !

    • Mai A esti prost sau proasta si incult sau inculta daca asa crezi ca se vorbeste cu o femeie. Probabil si parintii tai vorbeau la fel !

  3. În primul rand e ml mașina doamnei. Nu știu ce muncește ea zi și noapte dar tot cât jumatate de apartament costa la sh. În al doilea rand e parcată exact în dreptul garajului nu la 10cm. Stand la casa înțeleg frustrarea domnului deși a exagerat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular