Încă un angajat al ISU Dobrogea moare la datorie. Este nevoie de o reorganizare a instituției?

În mijlocul iernii trecute, am asistat pe malul lacului Siutghiol la modul complet ineficient de acțiune al angajaților ISU. Patru colegi ai lor și-au pierdut viața atunci, așteptând în van, în apele reci, o șansă la viață.

Trei fete au murit cu zile, la doar câțiva pași de sediul central al pompierilor ISU, așteptând și ele, inutil, să fie salvate.

Am spus-o și o repetăm, există o problemă la nivelul conducerii ISU Dobrogea Constanța. Concursuri luate pe pile, proceduri nerespectate, intervenții întârziate și de cele mai multe ori eșuate, cam așa s-ar traduce în scris activitatea ISU din ultimii ani.

Astăzi, din nou, un angajat al ISU, pompier, își pierde viața, într-o intervenție despre care mulți pompieri ar spune că e comună. Doi bătrâni, domiciliind pe strada Tabla Buții, au apelat 112 pentru a comunica faptul că butelia lor s-a aprins. Până la sosirea pompierilor, au scos butelia în curte și au încercat să ceară ajutorul vecinilor pentru a o stinge.

Echipajul pompierilor ajuns la fața locului întinde furtunul pentru a stinge butelia care explodează exact în dreptul șefului de echipaj. Tânărul, de doar 44 de ani, este lovit de o schijă ruptă din butelie și ucis pe loc, deși purta conform verificărilor echipamentul de protecție. Niciunul dintre colegii săi nu a fost rănit.

Nu vom afla niciodată care este motivul care a dus la decesul tânărului pompier. Nu știm dacă angajații ISU fac antrenamente specifice pentru a-i pregăti pentru asemenea situații.

Un lucru e însă cert, la nivelul ISU există probleme și dacă mai marii acestei instituții vor continuă să le mușamalizeze și să conducă un serviciu complet netransparent, asemenea cazuri vor continua să apară, dacă nu cumva se vor înmulți.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular