Incredibil! Iată cu ce-și pierde timpul prefectul Ion ”Stix” Constantin, atunci când se află la birou

Nu am uitat încă vremurile când Prefectura Constanța era o instituție care inspira seriozitate și profesionalism. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a fost, timp de mulți ani, văzut drept omul care are grijă ca liderii administrației locale sau județene să respecte legalitatea în deciziile pe care le iau. Totul s-a schimbat odată cu venirea la putere a guvernului USL dar mai ales odată cu ruptura dintre PSD și PNL, băieții aduși pe funcția de prefect de social democrații rămași singuri la butoane fiind adevărate catastrofe, monumente de incompetență, oameni care au transformat această instituție într-o glumă. Nimeni, astăzi, la Constanța, nu mai ia prefectul în serios, aceasta este realitatea.

Totul a început cu PNL-istul Eugen Bola, în teorie un specialist în administrație, un avocat priceput. Acesta s-a dovedit însă un personaj incapabil să organizeze județul, fiind luat prin surprindere de o iarnă grea, moment în care a luat mai multe decizii haotice (închisese orașul dar lăsase drumuri județene deschise, altfel să s-a creat un haos incredibil), motiv pentru care a dispărut rapid, fiind trimis înapoi la Institutul Teritorial de Muncă, acolo unde n-a mai auzit nimeni de el, până în prezent. Un veritabil anonim.

Lucrurile au continuat apoi cu Volcinschi, directorașul din CJC adus de Nicușor Constantinescu să-i servească ordinele în funcția de prefect. Tânărul a dispărut rapid, după ce biroul său de presă a transmis tuturor că membrii echipajului SMURD din elicopterul căzut în lacul Siutghiol sunt bine sănătoși (Dumnezeu să-i ierte!).

Și așa a ajuns în funcție domnul Ion Constantin, zis ”Stix”, un domn care merge pe aceeași linie din toate punctele de vedere. Domnul acesta a venit în funcție imediat după tragedia despre care vorbeam, promițând că va face o anchetă pentru a lămuri lucrurile care merg prost la ISU Dobrogea. Au trecut mai bine de 8 luni de-atunci și nimeni n-a văzut rezultatele acestei anchete, ba mai mult, șirul tragediilor în care sunt implicați angajații ISU continuă, fără ca domnul în cauză să aibă măcar un punct de vedere referitor la această stare de fapt.

Un pompier ISU moare într-o conjunctură tragică. Lucrurile s-au întâmplat de curând, le cunoașteți. Prefectul nu are nici măcar bunul simț de a da un comunicat de presă (o făcuse legat de colegul său din PSD care a decis să se sinucidă, nu și pentru un pompier erou). Explicația prefectului? ”Ne-am schimbat strategia de comunicare, de-acum tot ce avem de spus punem pe site, jurnaliștii își pot lua de acolo”.

Mai departe, prefectul n-a binevoit nici măcar să participe la înmormântare. ”Aveam o întâlnire importantă la MAI, nu s-a putut amâna (probabil pentru că a doua zi urma plecarea în concediu, nu-i așa domnule prefect?). A venit ditamai Raed Arafat aici, dar prefectul n-a putut lipsi de la București, înțelegeți?

Vă mai spunem și că una dintre primele măsuri luate de biroul de presă al acestui domn a fost să scoată din lista cu care instituția comunică orice jurnalist ”incomod” care-și permite să critice. Motivul a fost refuzul de a trimite o copie de buletin. În realitate însă, nu toți cei care au refuzat să facă acest lucru au fost ”excomunicați” ci doar cei care-și permit puncte de vedere contradictorii. Explicația domnului prefect: ”nu știu, nu mă pricep, e treaba biroului de presă”.

Foarte bine, domnule prefect, doar să nu uitați că predecesorul dumneavoastră a dispărut tot pentru că a avut grijă biroul de presă.

Și, ca să trecem la subiectul principal al acestui articol, trebuie să vă povestim ultima gogomănie pe care a inventat-o prefectul de Constanța împreună cu biroul de presă: caterinca pe whatsapp cu jurnaliștii. Înțelegeți unde au dus acești băieți veseli instituția prefectului? Ion Constantin stă pur și simplu pe whatsapp la caterincă împreună cu jurnaliștii și-și ”ironizează” adversarii prin texte despre pelicani și emoticoane. Priviți imaginile și minunați-vă. Prefectul, întrebat (da, da, pe whatsapp) despre afirmațiile făcute de Claudiu Palaz care-l acuză de incompetență și complicitate cu administrația infractorilor de la Tuzla, răspunde acuzându-l pe Palaz de ”defazaj de la realitate” și ironizându-l prin texte despre ”pelicani”, însoțite chiar de ilustrație. Vă dați seama ce treabă multă are prefectul Ion Constantin la birou? Noi nu mai comentăm nimic, vă lăsăm să priviți imaginile și să înțelegeți de ce în Constanța, prefectul Ion Constantin face de râs instituția pe care o conduce. Spunem doar că pentru toate motivele pe care le-am înșirat insistăm să cerem demisia lui Stix dintr-o funcție care-l depășește categoric.prefectc

prefectc2

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular