Robert Boroianu, dator vândut. Instanța l-a obligat la plata unei sume imense către americanii de la Coyote Ugly

În cursul lunii iunie a acestui an, la puțin timp după ce Robert Boroianu își anunțase dorința de a candida la Primăria Constanța, site-ul Constanța.ro a publicat, în exclusivitate, dezvăluiri despre modul în care, omul de afaceri a exploatat în Constanța și Mamaia brandul Coyote Ugly, uitând însă să plătească sumele convenite cu reprezentanții brandului american în momentul în care s-a pus pe picioare această colaborare. Deranjat de respectivele dezvăluiri, Robert Boroianu a reacționat, în prima conferință de presă, prin atacuri și ironii la adresa autorului, dar fără a dori să lămurească modul în care au decurs lucrurile din punctul său de vedere.

Iată ce spuneau reprezentanții companiei americane la acea vreme: ”Noi am vândut drepturi de franciză către societatea Wine & Dine SRL, care din câte am înțeles a desfășurat relații de afaceri cu domnul Boroianu, în dorința de a se dezvolta. Apoi, din cauza unor neînțelegeri, domnul Boroianu a mutat întreaga afacere pe o altă societate (JRD PRO CREATIVE) și a semnat cu noi un contract, prin care se angaja să plătească drepturile de folosire ale mărcii Coyote Ugly Saloon. Deși a promis în repetate rânduri că-și va onora plățile, până în această zi nu a făcut-o, ceea ce ne-a determinat să deschidem un proces în România pentru a ne recupera banii. Nu știm exact cât avem de recuperat, pentru că e vorba de procente din cifra de afaceri a firmei francizate, dar din calculele noastre, suma depășește cifra de 100.000 de dolari”.

Sfătuit probabil de staful său și mai ales de conducerea organizației de partid (în afacere a fost implicat și fiul șefului PNL Constanța), Boroianu a ales să-și spună părerea în direct la Litoral Tv, acolo unde a mărturisit că lucrurile sunt reale, datoria fiind în opinia sa de cel mult 15.000 de dolari.

Reamintim (și se vede și din imaginile video) că în primul moment în care a fost întrebat de afacerile pe care le desfășoară cu fiul șefului PNL, afaceristul Robert Boroianu a mințit cu sânge rece declarând că nu există așa ceva. Priviți imaginile.

Instanța s-a pronunțat asupra cazului în data de 7.07.2015, obligându-l pe Robert Boroianu dar și pe juniorul Dragomir la plata unei sume considerabile. ”Solutia pe scurt: Admite în parte cererea. Interzice pârâţilor utilizarea în activitatea comercială a oricăror semne şi denumiri de natură a încălca drepturile de proprietate intelectuală aparţinând reclamantei asupra mărcilor COYOTE UGLY. Interzice pârâţilor utilizarea în activitatea comercială a caracteristicilor distinctive ale barului COYOTE UGLY. Obligă pârâtul Jean Vlad să plătească reclamantei suma de 5.555 dolari SUA.Obligă pârâţii Dragomir Radu Aurelian, Sălăvăstru Octavian Gabriel şi Boroianu Robert să plătească reclamantei suma de 16.650 dolari SUA. Obligă pârâţii Dragomir Radu Aurelian, Sălăvăstru Octavian Gabriel şi Boroianu Robert să plătească reclamantei suma de 5000 dolari SUA. Obligă pârâta Wine & Dine SRL la efectuarea transferului numelui de domeniu coyoteuglysaloon.ro către reclamantă. Disjunge capetel de cerere 3,4,5 şi 6 îndreptate împotriva pârâtelor Wine &Dine SRL şi Jrd Pro Creative SRL şi dispune formarea unui nou dosar, judecata fiind suspendată conform încheierii pronunţate la data de 13.01.2015. Obligă pârâţii să plătească reclamantei suma de 42.641,90 lei, reprezentând cheltuieli de judecată. Cu apel.Pronunţată în şedinţă publică, azi, 07.07.2015

Sentința a fost atacată apoi de cei în culpă, recursul fiind respins de Curtea de Apel câteva luni mai târziu.

Avem așadar de a face cu o sentință definitivă. Aproximativ 31.000 de dolari, cu tot cu cheltuielile de judecată, bani care vor trebui plătiți de Robert Boroianu, Radu Dragomir și Sălăvăstru Gabriel (cumnatul lui Boroianu) părții americane. Posibilul candidat al PNL adună astfel încă o datorie, pe lângă multele pe care le avea deja și încă un motiv pentru a-și dori cu disperare funcția de primar, scaun din care știm că însuși Radu Mazăre și-a rezolvat problemele financiare cu care venise la Primărie în anul 2000.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular