La Constanța s-a inventat EVAZIUNEA FISCALĂ cu CASĂ DE MARCAT

Evaziunea fiscală a atins cote alarmante în România în ultimii 25 de ani. Administratorii de societăți n-au înțeles că lipsa BONULUI FISCAL, GESTIUNEA DUBLĂ și BANII NEFISCALIZAȚI te pot duce direct în spatele gratiilor. Ultima acțiune a Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a făcut ravagii printre patronii restaurantelor și cluburilor de lux din București. În dimineața zilei de Joi, 12 Noiembrie procurorii DIICOT însoțiți de forțe ale Jandarmeriei au percheziționat 43 de locații unde funcționează baruri, cluburi și restaurante, în general cele frecventate de “high-life-ul” capitalei. Acțiunea a vizat și sediile sociale și punctele de lucru ale unor firme private din Constanța. După percheziții au fost ridicate pentru audieri 112 de persoane, angajați, manageri, administratori și asociați ai societăților vizate de anchetă. Acuzațiile sunt deosebit de grave: grup infracțional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani.

Ce spun procurorii ?! 

Potrivit comunicatului de presă “un cetăţean român şi un cetăţean francez  au iniţiat şi constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat și pe care l-au sprijinit și alte persoane, specializat în fraudarea bugetului de stat, prin omisiunea înregistrării și evidențierii în actele contabile a operațiunilor comerciale desfășurate și a încasarilor realizate printr-un număr de 12 societăți comerciale pe care le controlau direct sau prin interpusi. Liderii grupului au procurat un program informatic de contabilitate, care se instalează pe casele de marcat, de la o societate comercială din Constanţa, pe care l-a remis angajatilor săi pentru a fi utilizat şi care realiza o dublă evidență.”

Conform datelor puse la dispoziția presei de ministerul public, informațiile prezentate au fost culese cu sprijinul Direcția de Informații și Protecție Internă a Ministerului de Interne (DIPI) structura specializată a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), ce desfăşoară activităţi de informaţii, contrainformații și securitate, în vederea asigurării ordinii publice, prevenirii și combaterii amenințărilor la adresa securității naționale, componentă a Comunităţii Naţionale de Informaţii a României.

Casa de marcat măsluită cu ajutorul unui program informatic 

Mihai MorosanDin primele date a rezultat că societatea SOLUTIONS CENTER SRL din Constanța condusă de asociații Cucona Cristian și Mihail Moroşan ar fi instalat pe casele de marcat ale barurilor și restaurantelor percheziționate un program informatic de contabilitate cu ajutorul căruia unitățile comerciale țineau o dublă evidență a stocurilor și vânzărilor. Prin intermediul SOLUTIONS CENTER SRL cei doi asociați au comercializat şi pus la dispoziţie acest program, cu buna-ştiinţă, şi altor societăţi comerciale active, în scopul fraudării bugetului de stat. Cucona Cristian și Mihail Moroşan au fost reținuți pentru 24 de ore.

 

Patronii SOLUTIONS CENTER, prestatori de servicii pentru Ministerul Finanțelor

Solutions Center SRL

 

Aparent întâmplător, cu numai 7 luni în urmă (pe 08.04.2015) societatea SOLUTIONS CENTER SRL a devenit oficial prestator de servicii pentru Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) fiind câștigătoarea unui contract în valoare de 339.510 euro privind “servicii pentru dezvoltarea sistemului Automatic Exchange of Information (AEOI)”. După câștigarea licitației, SOLUTIONS CENTER SRL a subcontractat 35% din servicii către Bcom Technologies SRL Ploieşt şi 18% către Bestware Solutions SRL Bucureşti. Acest lanț pare explicabil de relațiile și funcțiile deținute de administratorii firmelor implicate în contractul menționat: Mihail Moroşan este fiul lui Gavril Moroşan, fost comisar şef în cadrul Gărzii Financiare Constanţa – scos din sistem în 2012 odată cu reorganizarea și transformarea Gărzi Financiare în “Direcța Antifraudă”. Bcom Technologies SRL din Ploieşti este deținută de Petre Emilian Zahan – fost director de cabinet în Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în timpul guvernării Emil Boc iar directorul societății Bogdan Mihăilescu a lucrat la Agenţia pentru Serviciile Societăţii Informaţionale din Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), în timp ce la societatea Bestware Solutions SRL lucra Cosmin Adrian Ficleanu – fost referent în cadrul Ministerului de Finanţe.

Patronul “Chocolat”, Tudor Mihai Constantinescu, reținut de procurori 

În cursul acestei zile, DIICOT-ul a revenit cu un nou comunicat prin care anunța “punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a  inculpaților: CONSTANTINESCU TUDOR MIHAI, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală în formă continuată şi instigare  la fraudă informatică în formă continuată, CARTAȘ MARIA MIHAELA, CUCONA CRISTIAN şi MOROȘAN MIHAIL, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, în varianta aderării și sprijinirii, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi complicitate la fraudă informatică în formă continuată. Totodată, prin ordonanțele din data de 13.11.2015 s-a dispus față de inculpații PUFU AUR ROMEO CEZARIAN, NISTOR ALEXANDRU CRISTIAN, SAMSON MIHAI, PISMAC CRISTINA şi VESPE IULIA CARMEN  luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 60 zile.”

Tudor Mihai Constantinescu pare să fie “creierul” afacerii secondat de contabila șefă Cartaș Maria Mihaela și de patronii SOLUTIONS CENTER SRL din Constanța, Cucona Cristian și Moroșan Mihail. Din schemă pare să fi dispărut cetățeanul francez Jean Phillppe Pierre Luc Guilbert-Lassange asociat la firmele lui Constantinescu. Dacă ieri numele francezului apărea în toate ziarele, azi procurorii nu l-au mai menționat în comunicatul de presă.

De la “COZA NOSTRA SRL” la amenințarea angajaților – STENOGRAME 

Tudor Mihai Constantinescu - DIICOT

Un fost angajat al “Chocolat” a depus la dosar o înregistrarea care dovedește că Tudor Mihai Constantinescu are un comportament de tip mafiot. Probabil nu întâmplător și-a botezat una dintre societăți “COZA NOSTRA ART SRL”.

Tudor Mihai Constantinescu: “Distrugeţi firma, vorbiţi urât despre firmă sau despre orice altceva şi vă garantez că pot să vă fac foarte mult rău, nu în Bucureşti, în România! Sunt un factor de opinie important, cunosc pe toată lumea din Bucureşti şi foarte multă lume din ţara asta mă cunoaşte. Este suficient un telefon… iar cuvântul meu împotriva cuvântului vostru este mult mai important… asta vă asigur!”.

Șeful de la “COZA NOSTRA” a depășit “VÂNZĂRILE EXTRA” – STENOGRAME

Mai mult decât atât, Constantinescu și-a atenționat contabila în legătură cu controalele ANAF-ului, făcând referire în mod special la “casă”: “Mihaela, vezi că au început controalele rău de tot de la ANAF… te rog să ai grijă să fii ok permanent, mai ales cu casa!… te pup!” Faptul că patronul de la “Chocolat” ținea o evidență dublă, în colaborare cu contabila Maria Mihaela Cartaş reiese și din următoarea conversație telefonică:

Maria Mihaela Cartaş: Cred că la noiembrie suntem un pic sub.

Tudor Constantinescu: Logic, da.

Maria Mihaela Cartaş: Dar poate recuperăm în decembrie…

Tudor Constantinescu: Asta e, din ce… ”

Maria Mihaela Cartaş: Pentru că începutul lunii decembrie a fost mult sub, până pe 5 decembrie…

Tudor Constantinescu: Îhî. Îhî.

Maria Mihaela Cartaş: …mult, dar recuperăm. De exemplu, ce pot să vă spun e că la nivel de VÂNZĂRI EXTRA am avut target 25.000 – ştiţi că am pus noi să vindem 100.000; am depăşit de mult la VÂNZĂRILE EXTRA. Vorbim de vânzările…

Tudor Constantinescu: DA. Da, da, da, da, da. Am înţeles. Am înţeles!

Maria Mihaela Cartaş: Şi o să recuperăm de-aici. ”

Tudor Constantinescu: Ok.

Baieții de la “SOLUTIONS CENTER” se ocupă cu “din alea” – STENOGRAME

Procurorii i-au interceptat pe patronii de la “SOLUTIONS CENTER SRL” povestind despre afacerile lor din sectorul HoReCa, procurorii încercând să deonstreze astfel că aceștia doreau să identifice noi clienți pentru soft-ul de măsluit case de marcat:

Cristian Cucona: Şi… a venit aiurea… eu l-am salutat „Salut! La mulţi ani! Că eram la el acolo… Băi, mai faceţi mă din alea ? Păi, da zic… na … Păi, nu faceţi mă… nu faceţi… ? Faceţi şi hotel cumva? Zic „Da. Mai pe nou, zic aşa cu hotel. Păi şi nu aveţi nicăieri ? Zic, ba da, zic avem acum (…) Şi a zis că vrea tot aşa, în săptămâna aia, în ultima săptămână din ianuarie să mă văd cu el. (…) Cu ăsta cu … Chocolat mai e …

Mihail Moroşan: Şi unde face ? În Bucureşti ?

Cristian Cucona: Ă… în Centrul Istoric, da.

Conform datelor din dosar rezultă că această anchetă a durat cel puțin 1 an de zile, una dintre interceptări fiind tocmai din Decembrie 2014. Cu alte cuvinte “grupul” a fost pus sub supraveghere timp de un an de zile, aceasta fiind perioada necesară colectării probelor.

Programul informatic de FENTAT FISCUL de mare succes 

Programul de “fentat” impozitarea a fost achiziționat și de alți patroni de restaurante cum ar fi Tratoria Il Calcio, Clubul Fratelli, dar și de alți trei suspecți “administratori ai unor societăţi comerciale cu profil alimentaţie publică şi divertisment”.

 

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular