Mihai Tararache: Cifra oficială a incompetenţei la Primăria Constanţa. De ce sunt copiii nostri în pericol în fiecare zi

Sunt multe informaţii care, ajunse în spaţiul public, ar putea induce panica. Sunt informaţii care, odată publicate, ar putea distruge încrederea în autorităţi. E bine să protejăm cetăţenii, fără a le reminti mereu pe lângă ce pericole au trecut, uneori razant. Aşa funcţionează o societate administrată responsabil.

Însă România nu este o societate administrată responsabil în integralitatea sa. Pe langa multele exemple de bună guvernare locală, există câteva pete clare de incompetenţă periculoasă la nivelul administraţiei. Din păcate pentru noi, Constanţa este un astfel de caz. Şi tot din păcate, Constanţa este un exemplu de administraţie în care pentru orice succes în beneficiul cetăţenilor a fost nevoie de presiunea societăţii asupra primăriei. Nimic nu s-a făcut din responsabilitate. După cum veți vedea, n-a existat responsabilitate nici în ceea ce privește siguranța copiilor.

Vă voi spune o cifră care ar trebui să-i provoace fiori primarului interimar Decebal Făgădău. Voi spune o cifră care mi-aş fi dorit să nu existe în contextul de faţă. Vă voi spune câte şcoli au fost autorizate pe securitate la incendiuîn anul 2015 în Constanţa: TREI.

Trei şcoli. Atât.. În toate celelaltecare au rămas neautorizate, al căror număr nu-l voi aminti şi nici nu le voi nominaliza – tocmai pentru a-i da şansa primăriei de a repara situaţia înainte ca panica să pună stăpânire pe părinţi – copiii Constanţei sunt în pericol.

Acestea sunt informaţiile oficiale pe care, în calitate de deputat, le-am obţinut de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Dacă domnul primar interimar Făgădău nu a avut timp, de când s-a aşezat pe fotoliul domnului Mazăre, să afle realitatea din Constanța, îi pot pune eu la dispoziție documentele.

Dacă, în schimb, domnul primar interimar Făgădau cunoaște riscurile la care sunt expuși în fiecare zi de școală copiii constănțenilor, atunci trebuie să aflu ceva de la domnia sa. De la omul Decebal Făgădau, nu de la primarul interimar al Constanței.

Cum puteți, domnule Decebal Făgădău, să ”bugetați” paranghelii cu grătare, să perpeliți cârnați în piața publică, să puneți la punct până la ultimul detaliu celebrele chefuri pesediste electorale, în timp ce fiecare zi de școală e o zi de pericol pentru copii? Dacă nu v-a spus-o conștiința și nici vreun consilier, v-o spun eu: viața este mai importantă decât voturile!!

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular