Tudorel Chesoi: ”Ar fi bine ca după alegeri, Dacian Cioloș să rămână prim ministru”

Am discutat despre actualul Guvern cu mai mulți lideri politici din Constanța. Dacă, în urmă cu o săptămână, Felix Stroe spunea răspicat că experimentul Cioloș e necesar, însă doar pentru o perioadă scurtă, liderul țărăniștilor, consilierul local Tudorel Chesoi are un punct de vedere diametral opus, considerând că Dacian Cioloș ar trebui să rămână în funcție și după alegerile din 2016.

”Trebuie să recunoaștem că atitudinea greșită a partidelor a creat oportunitatea unui guvern tehnocrat. Cred că substratul acestor momente este mult mai profund și cred că s-au creat premisele unor noi partide, construite pe principii, pe moralitate și care să redea oamenilor încrederea în politicieni. Partidele existente acum nu se mai pot reforma. Au fost construite de-a lungul anilor pe bază de interese. Greu de crezut că se pot schimba. E nevoie de partide noi cu oameni credibil la conducerea lor. Eu nu exclud ca după alegeri Dacian Cioloș să rămână primul ministru al României. Mi-aș dori însă ca în dreapta eșichierului politic să apară oamenii potriviți și formațiuni politice pentru a susține un astfel de Guvern.”, ne-a spus Tudorel Chesoi.

Referitor la misiunea pe care o are de îndeplinit guvernul Cioloș, în următorul an, Tuorel Chesoi spune că aceasta trebuie să se axeze pe câteva coordonate clare. ”Trebuie gândit foarte, foarte bine Bugetul de anul viitor, pentru că de el va depinde întreaga existență a noului cabinet. Apoi, tratată cu seriozitate problema fondurilor europene și puse pe primul loc educația și sănătatea. Apoi, mi-aș permite să spun că acest guvern are o misiune civică. Trebuie să ajute poporul român să-și recâștige demnitatea în fața întregii lumi. Acest țel va fi atins în momentul în care vom trăi decent și nu vom mai fi de râsul tuturor, pentru că aici ne-a adus actuala clasă politică”, ne-a declarat Tudorel Chesoi.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular