O nouă campanie reușită de Gremlin Computer: sute de constănțeni au reciclat electrocasnicele vechi

Pe parcursul ultimelor trei săptămâni, constănțenii au putut din nou să scape de electrocasnicele vechi depozitate prin casă. Acest lucru a devenit posibil în urma unei noi campanii puse la cale de firma Gremlin Computer în parteneriat cu organizația condusă de Cosmin Bârzan, Centrul pentru Resurse Civice . În ajutorul organizatorilor au mai venit de asemenea Ecopoint, și RecoBat, două organizații non profit cu scopul exclusiv în reducerea impactului negativ al deșeurilor asupra mediului.

Asociația ECOPOINT a fost înființată la finalul anului 2009 din dorința de a-și aduce o contribuție importantă la protejarea mediului înconjurător și pentru a veni în ajutorul tuturor partenerilor săi, în calitate de organizație colectivă de preluare și coordonare a responsabilităților privind realizarea obiectivelor anuale de colectare, reutilizare, reciclare și valorificare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE).

RECOBAT PLUS a fost înființată la inițiativa unui grup privat de entuziaști în anul 2010 fiind prima Asociație licențiată exclusiv cu scopul de contribui la reducerea impactului negativ al bateriilor și acumulatorilor și în special al deșeurilor produse de acestea asupra mediului, dorindu-și astfel să contribuie direct la protecția, conservarea și îmbunătățirea calității mediului.

De asemenea, un ajutor important în buna desfășurare a acestei campanii, l-au oferit Primăria Constanța și RATC.

IMG_4620

Ziua finală a campaniei, organizată în hala Gremlin, a început cu un tur oferit constănțenilor care au dorit să participe, aceștia primind informații despre modul în care fiecare obiect ajuns aici este reciclat.

Tombola finală, la care s-au putut înscrie toți cei care au ales să recicleze electrocasnicele nedorite din locuințe, a adus pentru trei fericiți câștigători, o tabletă, un telefon dar și o stație meteo. Toți cei prezenți au primit premii de consolare, constând în umbrele.

IMG_4621

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular