Deși nu e foarte religios, Adrian Bîlbă a chemat preotul pentru a boteza animalele de la Delfinariu

Dezbaterile aprinse pe care le poartă cu preotul Eugen Tănăsescu la Dobrogea Tv cât și explicațiile lumești pe care se străduie să le ofere pentru orice minune oferită de Biblie, ne-au arătat clar de-a lungul timpului că directorul CMSN Constanța, Adrian Bîlbă, nu e cel mai religios om pe care-l poți întâlni, ba dimpotrivă.

Și totuși, omul de știință, cercetătorul, ateul, Adrian Bîlbă, n-a ezitat să cheme preotul pentru a boteza delfinii și animalele de la Microdeltă. Și-a rupt chiar din timpul său liber, pentru a-l aștepta pe părintele Dabija care, suprasolicitat în ziua de Bobotează, abia a găsit un moment pentru delicata sarcină de  a binecuvânta animalele.

Au fost momente inedite la Delfinariu. Delfinii Ni Ni și Chen Chen (budiști dacă ar fi să judecăm după locul de origine) au reacționat prietenos la vederea părintelui care i-a stropit cu busuioc, sărind chiar din apă să-l salute, deși e cunoscut faptul că nu-s cele mai prietenoase animale, acomodându-se greu cu străinii.

Un alt moment inedit a fost botezarea cerbului Cristian, care, la vederea preotului a lăsat capul în jos, ca și cum ar dori să primească agheasma care-l primește, făcându-l pe preot să exclame ”iată, orice ființă se apleacă în fața lui Dumnezeu”. De undeva din spatele lui, Adrian Bîlbă ar fi vrut să-i spună că în realitate e doar un gest defensiv al cerbului, dar a preferat să nu strice bucuria părintelui.

Momente unice și inedite la Delfinariu. Un ritual care a devenit o tradiție de când Adrian Bîlbă se află la cârma instituției, dar pe care ochii curioșilor îl pot vedea pentru prima oară abia în acest an, când presa a fost invitată să filmeze.

 

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular