Directorul Adrian Bîlbă a schimbat Acvariul din temelii. Acum poți admira peștii specifici Mării Negre dar și corali sau Piranha colosali

Pentru că vremea de afară nu te îmbie la plimbări în aer liber, am ales ca în acest weekend să vizităm Acvariul din Constanța. Un loc interesant, pe care nu l-am mai vizitat de mult și pe care l-am regăsit schimbat total. Noile ”exponate” ale Acvariului se datorează directorului Adrian Bîlbă, un acvarist convins care a reușit, din momentul în care a preluat conducerea instituției, să aducă în același loc nu doar peștii specifici Mării Negre ci și specii exotice de corali, piranha sau pești asiatici.

Am discutat cu directorul Adrian Bîlbă, care ne-a expus o parte din schimbările pe care le-a suferit instituția, atât în materie de pești cât și din punct de vedere al tehnicii folosite. De asemenea, directorul Acvariului a ținut să facă un apel către profesori și elevi, pentru a vizita Acvariului. De altfel, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii are o ofertă specială pentru grupurile organizate de elevi, prețul fiind redus în acest caz la doar trei lei de persoană.

Unul dintre peștii preferați ai directorului CMSN este Murena, un pește serpentiform foarte interesant. Există peste 200 de specii de murena. Murenele variază în mărime și culoare în funcție de specie și localizare. Deși arată ca un șarpe, murena este înrudită cu peștii. Murenele pot avea o lungime de până la patru metri și o greutate de până la 35 de kilograme. Deseori murenele sunt confundate cu șerpii de apă și de multe ori oamenii nu-și dau seama dacă au văzut o murena sau un șarpe.

Surpriza pe care ne-a oferit-o la finalul vizitei interlocutorul nostru a fost acvariul în care se afla o specie aparte de piranha, numită ”colossoma” datorită mărimii superioare. Adrian Bîlbă ne-a arătat cum sunt hrăniți acești pești în timp ce ne-a povestit câte ceva despre particularitățile speciei, când trebuie să te simți în pericol în preajma lor dar și marele secret al acestei specii: sunt foarte TIMIZI. 

Acvariul rămâne un loc special al Constanței care merită vizitat, mai ales că prețurile au scăzut drastic începând cu luna octombrie, atunci când s-a luat decizia ca pentru extrasezon, vizitatorii să plătească doar cinci lei pentru copii și 10 lei pentru adulți. 

Mulțumiri speciale pentru filmări lui Bogdan Dumitru – Claboo Media

 

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular