Imagini emoționante la MicroDeltă. Pelicanul Costică își caută agitat prietenul, un agent de pază decedat în urmă cu trei zile

Uneori, relația dintre animale și oameni transcende granițele și se transformă într-o prietenie frumoasă. Așa a fost și povestea dintre agentul de pază de la Delfinariu, George Nadolu și pelicanul Costică. Timp de trei ani de zile, cei doi au fost aproape de nedespărțind, petrecându-și zilele împreună, atunci când agentul era în tură și nu numai. George Nadolu a avut grijă de Costică, l-a hrănit, l-a mângaiat, l-a îngrijit, prietenia dintre ei doi fiind binecunoscută de către toți angajații instituției. De altfel, despre prietenia dintre cei doi, reporterii Pro Tv au realizat în vara anului trecut un reportaj interesant, pe care îl puteți urmări dând click AICI.

Din nefericire, agentul de pază a suferit un atac vascular cerebral și nu a mai putut veni la muncă, începând cu luna septembrie a anului trecut, el decedând zilele trecute. Imaginile video, sfâșietoare, l-au surprins pe pelicanul Costică în căutarea prietenului său, pe aleile Microdeltei, imediat după ce a fost eliberat din cabana unde fusese dus pentru a fi protejat de codul portocaliu.

De altfel, pe lângă Costică, alți 11 pelicani au fost închiși și protejați împotriva gerului, metodă prin care angajații MicroDeltei speră să să-i ajute să se reproducă. 

Mulțumim Claboo Media pentru imagini.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular