Cu tot cu Băsescu prezent, susținătorii lui Palaz din tot județul n-au reușit să umple sala

mp

Așa a început ”fenomenul” Mișcarea Populară la Constanța. Cu oameni unul și unul, cu elite, cu persoane cu popularitate. Câțiva ani mai târziu, nimic din toate astea nu mai există. Președintele Claudiu Iorga Palaz a făcut praf totul. Puținii oameni ce ridicau nivelul organizației de la malul mării au dispărut pe rând, nemulțumiți de felul în care mergeau lucrurile. Nemulțumiți de ”dictatura” președintelui care a tăiat și a spânzurat după bunul plac, construind totul în jurul propriei imagini și nu în jurul democrației de partid.

Susținătorii lui Claudiu Palaz s-au adunat ieri în sala cea mare a Casei de Cultură. Deși au venit din tot județul, n-au reușit să umple sala. S-au așezat însă strategic, lăsând un loc liber între ei, ca să pară cât mai mulți.

Analizând oamenii din sală, te puteai duce cu gândul la un obor sătesc. Oameni veniți de prin toate comunele, mulți de etnie rromă, aduși probabil ca să facă numărul. Mulți dintre ei, oameni în vârstă, n-au înțeles foarte clar unde sunt. Știau doar că vor să-l vadă pe Băsescu.

Pe scenă, candidații. Din nou tristețe. Nu vezi figuri cunoscute printre ei. Poate doar Virgil Senopol, care era până săptămâna trecută președintele socialiștilor lui Geoană dar a făcut repede un schimb de partide, pentru o șansă mai bună în alegerile din vară. Traseismul se poartă și la Mișcarea Populară. E nevoie, după ce tineretul a plecat în grup. După ce toți oamenii valoroși au fugit pe unde au putut. La microfon se anunță candidatul pentru Primăria Castelu. Primarul Nicolae Anghel. Condamnat la șase luni, cu suspendare. Merge și asta. De ce ar fi Mișcarea Populară un altfel de partid?

Palaz își prezintă programul. ”…uie Mazăre, uie Constantinescu, uie Făgădău”, din nou și din nou. ”Nu sunt eu de vină pentru că s-au retrocedat spații verzi” spune cu voce tare fostul prefect care n-a atacat niciodată hotărârile de consiliu locale date pe bandă rulantă de Mazăre. Câteva minute, Claudiu Palaz spune, în sfârșit ce vrea să facă pentru Constanța. Un coleg mă întreabă la ureche ”dar astea parcă s-au făcut deja sau sunt în curs de rezolvare, nu”? No comment.

Băsescu se urcă pe scenă. Sala ia foc. Fostul președinte ne spune trei bancuri. A fost cea mai frumoasă parte a întâlnirii. La final, presa vrea să discute cu fostul președinte. Despre amiralul candidat din partea PNL Constanța.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular