Gheorghe Dragomir se vrea șef la CJC în timp ce americanii fug din oraș „țepuiți” în afaceri de fiul și nașul său. ”Nu vom mai investi niciodată în Constanța”

Am aflat, cu toții, nu cu mult timp în urmă, că Gheorghe Dragomir va candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța. De fapt, ca să fim foarte preciși, liderul PNL Constanța va deschide lista de candidați pentru funcția de consilieri județeni, poziția de președinte urmând să fie negociată mai apoi între toți cei aleși.

În mod normal, un lider de partid deschide această listă a candidaturilor, urcându-se pe primul ei loc, pentru că notorietatea și cinstea sa atrage votul omului, efect ce-i ajută și pe cei de pe următoarele poziții ale listei. Practic, liderul acționează ca o locomotivă.

Este interesant totuși de știut cum s-a ajuns la această candidatură. Sursele noastre spun că liderul PNL, Gheorghe Dragomir, a fost chemat la București, acolo unde mai marii partidului i-au cerut să facă un pas înapoi, cunoscut fiind faptul că Gorghiu și Blaga nu-l mai au la inimă și mai ales că nici liderul ”spiritual” al organizației de la malul mării, mogulul Gabriel Comănescu, nu-l mai dorește la conducerea PNL Constanța.

Într-o încercare disperată de a supraviețui, Dragomir și-a apărat totuși funcția, aducând în față numele primarilor liberali care-l susțin și care amenințaseră deja, într-o discuție prealabilă, că pleacă din partid dacă șeful și prietenul lor este îndepărtat. Dacă analizezi lista acestor primari, te iei cu mâna de cap. Gheorghe Chirciu de la Oltina, Traian Cristea de la Costinești, Viorel Bălan de la Nicolae Bălescu, Florin Mitroi de la Valu lui Traian, Mugurel Mitrana de la 23 August sau Vasile Delicoti de la Poarta Albă. Pe această alianță a penalilor s-a bazat Dragomir când a cerut să nu fie demis de la conducerea organizației județene a PNL Constanța. De altfel, pentru sprijinul lor, primarii s-au regăsit în recenta listă de candidați a partidului, chiar dacă unii dintre ei încalcă absolut toate principiile de integritate pe care liberalii se jurau că le vor respecta.

Și uite așa, ca să nu riște o revoluție în partid, șefii de la centru l-au obligat pe Gheorghe Dragomir să intre în lupta pentru Consiliul Județean, acolo unde orice om care are sprijinul primarilor din județ poate aduce voturi importante partidului din care face parte. L-au forțat practic să se sinucidă politic, pentru că șansele ca Gheorghe Dragomir să câștige multe puncte în această luptă sunt nule.

Și, dacă înțelegem că alianțele penale fac parte totuși din jocul politic al vremurilor actuale, nu putem totuși să nu ne întrebăm cum poate domnul Gheorghe Dragomir să intre liniștit în această luptă electorală, în timp ce fiul său, Radu Dragomir, comite fapte care pătează însăși imaginea Constanței, punând pe fugă investitori de talie internațională, care, odată ”țepuiți” de fiul liderului PNL dar și de vicepreședintele PNL Constanța, Robert Boroianu, promit să nu mai investească niciodată pe meleaguri românești, speriați fiind de felul în care niște oameni care ar trebui să fie exemplu, prin postura lor politică, aleg de fapt să-și bată joc de partenerii de afaceri.

Ne referim, bineînțeles la reprezentanții celebrului brand Coyote Ugly. Povestea am mai scris-o. Pe scurt, vicepreședintele PNL Constanța, Robert Aurel Boroianu, în asociere cu fiul președintelui PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, au folosit brandul Coyote Ugly pentru a face bani, promițând că vor și plăti drepturi de franciză. Au tot promis însă, până când americanii, exasperați de promisiunile neonorate au ales să-și caute dreptatea în instanță, acolo unde au și câștigat, între timp.

În acest moment, Robert Aurel Boroianu și Radu Dragomir au fost obligați de instanțele românești, definitiv și irevocabil, să plătească daune de peste 40.000 $ companiei americane. Credeți că au plătit? Nici vorbă. În ciuda deciziei definitive, americanii spun că se roagă efectiv de politicienii constănțeni să-și plătească datoriile.

sentinta

”O perioadă ne-au tot promis că vor plăti, apoi pur și simplu au refuzat să mai răspundă la mesajele noastre. Vom fi nevoiți să ne căutăm din nou dreptatea în instanță și să cerem executarea silită. Oricum, e greu de înțeles cum acești lideri politici ai voștri se pot afișa în fața publicului având asemenea probleme, aici în America ar fi fost trimiși la plimbare din primele zile. Un lucru e clar, noi nu vom mai investi în Constanța, niciodată, ne-a ajuns.”, ne-au declarat reprezentanții companiei Coyote Ugly.

Da, întrebarea noastră rămâne în picioare. Cum poate domnul Gheorghe Dragomir să vină în fața alegătorilor, în timp ce fiul său ”țepuiește” investitorii americani și-i gonește departe de Constanța, făcându-ne de râs pe întreg mapamondul?

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular