Începe lupta pentru Medgidia. Diferență de caracter: Vrabie a demisionat, Odor s-a suspendat

Valentin Vrabie a intrat oficial, începând de ieri, în lupta pentru funcția de primar al orașului Medgidia. Nu mai era, desigur, niciun secret, legat de faptul că acesta este următorul pas în cariera primarului de la Peștera care nu și-a ascuns niciodată intențiile. Din momentul în care lucrurile au fost clare, legat de această direcție, atacurile asupra primarului s-au înmulțit, așa că decizia de a demisiona a venit, credem noi, natural, din partea unui om care a dovedit în repetate rânduri că are caracter. Nu același lucru se poate spune despre contracandidatul său de la Medgidia, care în dulcele stil românesc a ales să ”suspende” activitatea de șef al fiscului, pe perioada în care va fi implicat în campania electorală, pentru a-și proteja funcția în care va reveni după ce va pierde.

Demisia lui Valentin Vrabie, un moment emoționant

Românul are vorba lui care spune că omul sfințește locul. Momentul în care Valentin Vrabie și-a luat la revedere de la colegii din Primărie a oglindit cel mai bine acest vechi proverb. Angajații instituției s-au strâns pentru a-și saluta colegul și prietenul, nu șeful. Au fost îmbrățișări, vorbe de duh, aplauze și lacrimi. Și mai ales, înainte de toate, a fost emoție sinceră în micuța Primărie de la Peștera.

O decizie care trebuie salutată. Succesorul lui Valentin Vrabie, un intelectual

Sprijinul pe care Valentin Vrabie a înțeles să-l acorde educației, în Peștera, este deja prea bine cunoscut de toată lumea. Printre măsurile pe care le-a luat în acest sens s-a aflat și numirea ca director al școlii din comună a tânărului profesor doctor Marius Petre. Și tot pe acest tânăr, avansat între timp în funcția de inspector școlar, l-a propus ieri Valentin Vrabie pentru a-i fi succesor la Primărie, deși toată lumea se aștepta ca viceprimarul, Tudorel Grosu, să fie cel care preia frâiele administrației. Dar nu, primarul din Peștera a demonstrat încă o dată că o comună nu este moșia nimănui și că administrația nu este o dinastie texană care se transmite din prieten în prieten. Cu Marius Petre la cârmă, administrația din Peștera nu poate merge decât în sus, așa cum merge de opt ani de zile.

Echipa de șoc, Odor, Moinescu și Partidul Profilelor False se zbat să existe

De cealaltă parte a baricadei, în lupta pentru Medgidia situația nu mai e la fel de interesantă. În rol de candidat al PNL (social democrații nu există în acest război), Marian Odor, șeful fiscului din localitate. Nu s-a pus problema de demisie aici. Lucrurile fiind atât de clare în privința câștigătorului, aproape pensionarul Odor n-a avut curaj să demisioneze, știind foarte clar că se va întoarce în fruntea instituției, după alegeri. A ales să se ”suspende” din fruntea fiscului. O situație patentată de Cristian Radu la Mangalia, care ascunde de fapt și o altă strategie, aceea de a speria agenții economici din Medgidia. Am primit deja sesizări că toți comercianții sunt sfătuiți să voteze cu liberalii, în caz contrar, furia ANAF-ului urmând să se abată asupra lor. O situație ingrată căreia domnul Odor ar putea să-i pună punct rapid, dar n-o face. În rol de bătăuș pentru Odor se află fostul Dumitru Moinescu. Un fost care, nedorit acum nici în partid, ce să mai zicem de o candidatură, și-a adunat o armată de profile false de Facebook și se ocupă toată ziua de înjurat tot ceea ce înseamnă neamul lui Valentin Vrabie, de la maimuță încoace.

Vor urma cu siguranță atacuri murdare. Mult mai murdare decât au existat până acum. Cunoscând personajele pe care se sprijină liberalii, n-avem nicio îndoială că se va merge până la cea mai de jos limită a nesimțirii. Pentru că, nu-i așa, un independent precum Vrabie la șefia unei Primării mari, de oraș, ca Medgidia, devine un real politic pentru mafia politicienilor care nu vor sta cu mâna în sân.

Vom urmări cu atenție lupta electorală de la Medgidia, acolo unde oamenii au ocazia să scrie o pagină importantă în istoria depolitizării administrației locale din județul Constanța.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular