Flacăra violet, versiunea de Constanța. Candidatul liberal, Vergil Chițac, ajutat de un sinergoterapeut

Vă mai aduceți aminte de scandalul iscat de celebra ”flacără violet”? La acel moment, presa dezvăluia că un candidat într-o vizibilă scădere în sondaje, dar dornic de un al doilea mandat de președinte, în speță Traian Băsescu,  își angajase un parapsiholog personal, Aliodor Manolea, pentru a-l susține, utilizând tehnici ezoterice legate de flacăra violet, culmea, un specialist furat chiar de la contracandidatul Mircea Geoană, care apelase și el la asemenea servicii.

Wikipedia ne spune, descriind contextul politic, că Adrian Năstase, candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2004, era convins că la un moment dat a fost atacat de secta MISA cu energie negativă și că din această cauză a pierdut alegerile. Corneliu Vadim Tudor nu putea lipsi nici el din acest tablou pestriț, presa relatând în mai multe rânduri că senatorul se folosea de serviciile clarvăzătoarei Aneta Badiu, pe care o angajase drept consilier personal.

Ați tras o porție zdravănă de râs, rememorând acele momente? Stați să vedeți ce urmează!

Amiralul Vergil Chițac asistat 24/24 de un sinergoterapeut

Nu știm dacă e vreo ”boală” specifică marinarilor. Cert este că modelul comandantului de vas Traian Băsescu a fost urmat de amiralul liberal Vergil Chițac, care, conform surselor noastre, nu mai face doi pași și nu mai poate fi abordat de nimeni, dacă în prezența sa nu se află Claudiu Mircea Stănoiu, un domn care se recomandă specialist în sinergologie, manipulare și alte tehnici de acest gen. Conform informațiilor, acest specialist are rolul de a urmări atent comportamentul și apoi de a creiona un portret oricărei persoane intră în anturajul amiralului, rezultatul final fiind hotărâtor în decizia candidatului de a colabora sau nu cu omul nou venit. Vă amuză? Și pe noi, dar, pentru a înțelege cine e acest domn care-l secondează de zile bune pe amiralul Chițac, am apelat la internet pentru a găsi referințe. Și n-am mai râs ci mai degrabă am dat-o-n plâns.

Stănoiu îți asigură succesul în carieră deși toate firmele sale au eșuat

Pe site-ul, proprietate personală (stanoiugroup.ro), sinergoterapeutul lui Chițac oferă la capitolul servicii, evaluarea angajaților identificarea nevoilor angajaților și canalizarea potențialului de performanță a acestora către success. Lucru surprinzător, pentru că, după verificări, conform site-ului Vrajitorul.eu, toate firmele în care domnul Stănoiu a figurat ca actionar au funcționat cel mult un an de zile și n-au avut profit. Mai mult, una dintre firmele  pe care Claudiu Stănoiu a deținut-o, a dat faliment pentru că operatorul de telefonie mobilă a cerut insolvența după neplata facturilor.

Bine, falimentul nici nu e greu de explicat, pentru că la același capitol, pe site-ul sinergoterapeutului sunt explicate și prețurile practicate de acesta, care te năucesc. Stănoiu cere 350 de lei pentru o oră de discuție online și 450 de lei pe ședință, în cazul în care îi soliciți prezența personală.  Sună cumva a la vrăjitoarele pe care le sesizezi omniprezente în anunțurile din ziare, nu-I așa? Și sună cumva, a evaziune fiscală, dacă ținem cont că prin intermediul aceluiași site se recomandă plata ședințelor într-un cont bancar, fără a specifica unde se duc acești bani, dacă veți primi factură sau alte chestiuni dintr-acestea banale, legale de care autoritățile ar trebui să se ocupe.

Nu am găsit pe site-ul personal niciun CV  sau vreo scurtă prezentare despre autor (oare de ce?) așa că am continuat să ”săpăm” și am mai aflat câteva detalii interesante despre sinergoterapeutul (recunooaștem, ne place cuvântul, dar n-am reușit să aflăm ce naiba înseamnă asta) Claudiu Mircea Stănoiu.

Claudiu Mircea Stănoiu, un mediator căruia nu-I place contabilitatea

Așa cum spuneam, sinergoterapeutul a avut cândva o firmă, care se zbate acum în faliment. O firmă specializată în Advertising, de la care firma de telefonie mobilă a solicitat insolvența, sperând să-și recupereze astfel debitele acumulate.

Dar Stănoiu nu e doar sinergoterapeut și expert în publicitate. El este înregistrat de asemenea ca mediator autorizat în București.  ” Stanoiu Claudiu-Mircea a urmat cursurile organizate de SC. Human Toolkit SRL, pe care le-a absolvit in anul 2010. In data de 27 Octombrie 2012 s-a emis hotararea in baza careia Stanoiu Claudiu-Mircea isi poate exercita profesia de mediator autorizat. Biroul de mediere Stanoiu Claudiu-Mircea este specializat in orice tip de disputa si face parte din Asociatia Institutul European de Mediere.”, spune prezentarea pe care o poți găsi pe internet.

Doar că, după autorizarea în meserie din 2012, în doar doi ani, Stănoiu a reușit să eșueze și în acest domeniu. Tot frunzărind internetul, am sesizat prezența domnului mediator Stănoiu pe un site de profil, acolo unde era încadrat la injustul capitol ”mediatori care NU îndeplinesc prevederile art. 23 din legea 192/2006 privind medierea și organizarea profesiei de mediator. Ce spune articolul respectiv?

CAPITOLUL III Organizarea şi exercitarea activităţii mediatorilor

Art. 23 În desfăşurarea activităţii sale, mediatorul autorizat este obligat să ţină arhivă şi registre proprii, precum şi o evidenţă financiar-contabilă.

Așadar, domnului Stănoiu nu-i place, din nou, cu banii înregistrați corect.

stanoiu

Sinergoterapeutul Stănoiu, angajat pe pile la Parlament?

Și, tot pe internet, am mai găsit o referință la un anumit Stănoiu Claudiu-Mircea, un mediator angajat pe pile drept consilier parlamentar în cadrul unei direcții a Senatului României. ”Practic au fost scoase la concurs sase posturi, si culmea, intamplator sau nu, la concurs s-au inscris tot sase candidati. In capul listei de candidati a fost pus de catre Ion Vargau, Claudiu Mircea Stanoiu, chiar daca adeverinta si recomandarile de la dosar nu sunt reale. In schimb, este real faptul ca pentru acest candidat a facut lobby pe langa Vargau fostul lider sindical devenit senator in 2012 pe lista PDL si trecut intre timp la PSD- Catalin Croitoru. In urma asa zisului concurs din 11 ianuarie 2016, toti cei sase candidati au fost admisi (vezi lista celor admisi la concurs), inclusiv pila lui Vargau si Croitoru- Claudiu Mircea Stanoiu, asa ca secretarul general al Senatului a mai bifat un concurs cu dedicatie fara stirea presedintelui Senatului- Calin Popescu Tariceanu. ” scrie site-ul ZiuaNews.ro într-un articol publicat la începutul acestui an.

Începem, așadar, să înțelegem de ce se prezintă atât de slab candidatul liberal Vergil Chițac, adăugând încă un minus în dreptul acestuia. Un minus care transcris în cuvinte s-ar traduce în ”incapacitatea de a-și alege colaboratorii potriviți”.

 

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular