Tudorel Chesoi cere desființarea RADET. Directorul RADET: ”Centralele de apartament aduc cancerul”

Tudorel Chesoi continuă să fie singurul consilier local activ din Constanța. Și asta nu de acum, din perioada electorală, cum s-ar putea crede, ci de mai bine de doi ani de zile. După ce a reușit să convingă municipalitatea să investească în școli și să reducă taxele pentru firmele de apartament, Tudorel Chesoi este în această perioadă preocupat de situația gigacaloriei și a RADET.

”Am făcut mai multe calcule. Am plecat de la faptul că între CET și punctele termice există o pierdere declarată oficial, care înseamnă 30% din costul gigacaloriei, de 411 lei, adică ajungem la 280 de lei. Ce facem mai departe? Una dintre variante este să închidem robinetul care vine de la CET și să montăm în punctul termic o centrală sau mai multe centrale termice, după caz. Introducând o centrală pe gaz constatăm că reducem încă cel puțin jumătate din prețul gigacaloriei, adică de la 280 de lei putem ajunge la 140 de lei. Trebuie să ținem cont că din cei 411 lei, 108 lei sunt costurile de funcționare ale RADET! Această instituție consumă din banii cetățenilor foarte mult!”, a declarat Tudorel Chesoi.

Consilierul Tudorel Chesoi spune însă că, sătul de vorbe, a trecut la fapte și a inițiat un proiect de hotărâre, care, odată votat de colegii săi din Consiliul Local Constanța, ar duce la înlocuirea treptat a serviciilor RADET cu centrale de gaz mutate în subsolul blocurilor, care să deservească asociațiile de proprietari. Cu toate acestea, Tudorel Chesoi nu este foarte încrezător că municipalitatea va accepta o idee atât de îndrăzneață, așa că s-a declarat dispus să meargă din bloc în bloc și să facă lobby pentru ideea sa.

chesoi

”Intuind că nu voi găsi destulă înțelegere la colegii mei consilieri și la domnul primar și că RADET se va opune acestei soluții, am să militez pentru montarea de centrale termice pe fiecare scară a blocului sau una singură pentru un bloc întreg, după caz. Acest lucru ar desființa RADET-ul. Se poate face numai cu voința asociațiilor de proprietari, cu un contract între ei și o firmă prestatoare de servicii de mentenanță a centralelor de gaz, și atunci RADET pur și simplu nu își mai regăsește obiectul de activitate. Eu nu vreau să ajungem aici. Vreau ca dl director Popa, ca dl primar Decebal Făgădău, ca și colegii mei consilieri să înțeleagă că putem să reduce prețul de încălzire și de apă caldă pentru cetățenii Constanței.”, a declarat Chesoi.

Interesant, în acest context este și răspunsul directorului RADET, Liviu Popa, căruia consilierul Tudorel Chesoi i-a scris de mai multe ori, pentru a-i solicita soluții. Liviu Popa a răspuns, nici mai mult, nici mai puțin, că toți aceia care se vor debranșa de la sistemul centralizat, se vor îmbolnăvi de cancer, dovezile în acest sens existând deja.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular