Mihai Petre îl acuză pe Decebal Făgădău că-i folosește ideile

Am luat act de preluarea și aplicarea unei părți a Programului de Guvernare Locală Restart Constanța de către viceprimarul cu atribuții de primar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău.

În cadrul ședinței Consiliului Local Municipal programată a se desfășura vineri, 22 aprilie a.c., ideile de bază a trei dintre cele patru proiecte de hotărâri ce vor fi supuse aprobării consilierilor municipali se regăsesc în programul Restart Constanța, doar formularea utilizată în Convocator este diferită:

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea regulamentului privind organizarea și funcționarea activităților comerciale și a serviciilor de piață în municipiul Constanța.

Restart Constanța – Capitolul “Economie, nu interese; turism, nu kitsch (subcapitolul Economie, nu interese)”, punctul 11:

  • Toate piețele vor fi modernizate și vor funcționa după un Regulament intern, care va fi elaborat în parteneriat cu producătorii. Taxa pe tarabă va fi stabilită numai după consultarea cu aceștia, modelul de tonete/tarabe va fi unitar, stabilit printr-un concurs de proiecte.

 

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea regulamentului privind organizarea și funcționarea activităților comerciale și a serviciilor de piață în stațiunea Mamaia și Sat Vacanță;

 

Restart Constanța – Capitolul “Economie, nu interese; turism, nu kitsch (subcapitolul Turism, nu kitsch)”, punctele 13 și 14:

  • Satul de Vacanță va fi reamenajat și va deveni un veritabil și civilizat parc de distracții pentru turiști. Comerțul ambulant și activitățile de tip alimentar derulate pe domeniul public vor fi riguros reglementate; vor fi amplasate aparate noi, moderne, cu scop distractiv etc.;
  • Faleza care traversează stațiunea Mamaia va îmbina promenada cu derularea unui comerț civilizat (nu bazarul de astăzi), pe segmente diversificate (suvenirurile românești vor fi centrul de greutate; nu va fi permisă amplasarea decât a maximum trei modele de tonete stabilite în urma unui concurs tematic; activitățile de tip alimentar vor fi limitate).

3 Proiect de hotărâre privind aprobarea regulamentului privind organizarea și funcționarea teraselor de alimentație publică.

 

Restart Constanța – Capitolul “Infrastructură rațională, nu haos; siguranță, nu infracționalitate”, punctul 25:

  • Toate activitățile comerciale de pe domeniul public vor fi riguros reglementate.

Civilizație, modern, urban vor fi cuvintele de ordine. De pildă, în cazul comerțului prin sistemul tonete/tarabe nu vor fi premise decât maximum trei modele de tonete/tarabe și numai anumite activități economice, în funcție de zonele din oraș unde va fi aprobată amplasarea acestora (în general, unde nu sunt piețe, magazine alimentare și supermarket-uri);

 

Mă bucur să constat că programul Restart Constanța servește drept sursă de inspirație candidaților la funcția de Primar al municipiului Constanța, inclusiv primarului în exercițiu.

Acest lucru arată că, pe lângă nenumărații candidați, orașul are un singur Program de Guvernare Locală coerent – Restart Constanța.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular