Valentin Vrabie a creat o armată de independenți cu care vrea să depolitizeze administrația locală

Au trecut deja mai bine de opt ani de zile de când primarul independent de la Peștera, în prezent candidatul independent pentru primăria Medgidia, Valentin Vrabie, se luptă, vocal și fățiș cu reprezentanții partidelor politice. Totul a început cu declarații făcute împotriva regimului Mazăre/Constantinescu, într-o perioadă în care nimeni n-avea acest curaj, și a continuat cu războiul declarat împotriva întregii clase politice. Modelul Vrabie a fost nu doar un model de administrare eficientă a unei comune ci mai ales demonstrația vie că administrația locală trebuie să fie independentă de politic și dependentă de omul de rând.

În tot acest timp însă, Vrabie a mai înțeles un lucru. Că nu va câștiga împotriva partidelor politice, de unul singur. Sistemul pe care politicienii l-au creat e atât de bine împământenit, încât nu poate fi învins decât propunând o alternativă la o scară mai mare. Curajos, Valentin Vrabie încearcă un astfel de proiect, ajutat de câțiva candidați independenți. Pe scurt, Valentin Vrabie propune oamenilor să voteze candidații independenți, pentru ca astfel să se creeze o alternativă puternică la actuala clasa politică.

Valentin Vrabie: fac apel la depolitizare!

Valentin Vrabie a continuat și în conferința de presă de ieri să facă apel la depolitizarea administrației publice. Candidatul independent la Primăria Medgidia a explicat de ce partidele politice trebuie combătute prin alternativa oferită de independenții de pe listele electorale.

La Constanța, independentul susținut de Valentin Vrabie este Tudorel Chesoi

Analizând proiectul independenților, constați că în fiecare localitate propusă, a fost aleasă cea mai pertinentă soluție. De exemplu, în ceea ce privește Constanța, Vrabie n-a avut la îndemână un candidat independent pentru funcția de primar, dar a ales să-l susțină pe singurul consilier local care a depus proiecte benefice constănțenilor, Tudorel Chesoi, fostul țărănist care candidează independent pentru un nou mandat de consilier local.

La Peștera, urmașul lui Vrabie este un doctor în istorie

S-a crezut multă vreme că Valentin Vrabie va impune în locul său un candidat apropiat de-al său, viceprimarul Tudorel Grosu, pentru ca în acest fel, fostul primar să rămână în control și la micuța primărie de comună. Zvonuri false pe care fostul primar le-a spulberat atunci când l-a anunțat ca succesor al său pe doctorul în istorie Marius Petre, fost director al școlii din comună.

Doi tineri pentru Băneasa și Tortoman

Două candidaturi interesante, susținute de Vrabie și la Băneasa și Tortoman. Doi tineri, dezinteresați de politică dar dornici să schimbe lucrurile care merg evident într-o direcție greșită, în comunele în care locuiesc.La Băneasa, Nicolae Constantin vrea să pună capăt haosului și modului defectuos în care se desfășoară lucrurile. La Tortoman, tânărul Gabriel Cateliu, de doar 26 de ani, a renunțat la oferte generoase de muncă în București, acolo unde a terminat studiile, pentru că simte că fără implicarea sa, comuna în care s-a născut și s-a format merge din rău în mai rău.

Toți ceilalți candidați pot fi văzuți și ascultați accesând site-ul http://depolitizare.ro. Sloganul acestui proiect este ”Oamenii vorbesc. Partidele să tacă”.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular