Valentin Vrabie a fost invitat de Casa Regală a României la un eveniment jubiliar

Mulți politicieni, prea înverșunați spre partea materială a lucrurilor, nu pricep satisfacțiile mărunte pe care le-ar putea primi în schimbul unei activități de succes în slujba oamenilor. De la o strângere de mână, un zâmbet, o mulțumire, o plecăciune până la o invitație de a participa la un eveniment special pe care-l poți trăi o dată în viață meseria asta de a fi în slujba oamenilor îți poate hrăni sufletul într-un fel unic.

Fostul primar al comunei Peștera, Valentin Vrabie a înțeles exact cum te poate răsplăti viața pentru că ai refuzat să-ți vinzi sufletul, atunci când a fost invitat de Casa Regală a României să participe la un concert jubiliar, organizat la Castelul Peleș, concert urmat de un Garden Party.


invitatie

”Sunt onorat să particip la evenimentul prilejuit de Ziua Monarhiei, la invitația Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei. Am trăit un moment istoric, asistând la ceremonia înălțării Stindardului Regal pe catargul din turnul edificiului, pentru prima oară după anul 1947, moment pe care Regele Mihai I al României și l-a dorit în toți acești ani. Regret, la fel ca și ceilalți participanți, că Majestatea Sa nu a putut fi prezent și-i transmit urările mele de sănătate. Pentru mine, un om de rând, participarea la acest Garden Party și la Concertul Regal Jubiliar organizat la Castelul Peleș este cu siguranță un moment unic în viață.Invitat alături de mine a fost și domnul profesor Petre Marius-Liviu, doctor în istorie, fost director al Școlii din Peștera, inspector, în prezent profesor de istorie în cadrul aceleiași instituții.”, a declarat Valentin Vrabie.

ceidoi

”10 mai 2016 – moment aniversar pentru Casa Regala a României, încărcat de emoție pentru participanții veniți din toate colturile României, dar și pentru invitații ajunşi din Europa la un asemenea eveniment unic. În această atmosfera încărcată de istorie m-am simțit mândru ca aparțin acestei nații, ca sunt părtaș al momentelor istorice care au creat statul roman modern. Invitat alături de dl Valentin Vrabie, am retrăit laolaltă cu toți participanții importanța Regalității pentru societatea, cultura, spiritualitatea și identitatea României ca voce importantă în Europa. 150 de ani de la depunerea jurământului lui Carol, de la instaurarea sa ca principe pe aceste meleaguri atât de încercate, reprezintă o pagină însemnată de istorie pe care am trăit-o cu solemnitatea cuvenită.”, a declarat și tânărul doctor în istorie, Marius Petre.

 

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular