Medgidia, fără viceprimar. Liberalii au vrut nebunul, Vrabie a sacrificat pionul dar a câștigat regina

Zi festivă, ieri, la Medgidia. Sau așa ar fi trebuit să fie. A fost rândul primarului independent, Valentin Vrabie, să fie validat în funcția de primar al municipiului. Micuța sală de consiliu a Primăriei Medgidia s-a dovedit neîncăpătoare pentru numărul mare de oameni care au venit să asiste la acest moment. Din păcate, nici măcar în prezența oamenilor, reprezentanții liberalilor nu s-au dezmințit, încercând să politizeze momentul și să impună un viceprimar pe placul lor. Și ce viceprimar. Ședința s-a transformat, efectiv, într-o veritabilă partidă de șah, din care, pentru moment, câștigător a ieșit Valentin Vrabie. Haideți să vedem, pas cu pas, cum au stat lucrurile la Medgidia.

Jurământul. Liniștea dinaintea furtunii. 

Ședința a început respectând procedurile. S-au ales comisiile de validare, s-au validat consilierii locali iar mai apoi primarul. În sală însă s-a simțit încă de la început o anumită tensiune. Liberalii pregăteau ceva mârșav, pentru partea a doua a ședinței. Valentin Vrabie a depus jurământul în fața consilierilor și a reprezentanților presei.

Devenit oficial primar, Valentin Vrabie a încercat să țină un discurs prin care le-a adus aminte celor de la masă că sunt acolo pentru că au fost mandatați de cetățeni să le apere acestora interesele. Tensiunea însă creștea, consilierii au întrerupt de mai multe ori discursul, refuzând să-l lase pe noul edil să spună ce are de spus. Fie că se pregăteau de nunta la care fuseseră toți invitați de consilierul Marian Butnaru fie că erau nerăbdători să-i strice planurile noului primar, care propunea public ideea unui viceprimar de etnie musulmană, cert e că în sala de consiliul se prefigura deja o mare alianță împotriva lui Valentin Vrabie.

Vrabie a mutat pionul, partidele politice au atacat cu nebunul

După cum spuneam, Valentin Vrabie a încercat să propună pentru funcția de viceprimar pe consilierul ales din partea UDTTMR, Arslan Ozgun. Experiența noastră în domeniu ne-ar spune însă că a fost o mutare de geniu. O momeală aruncată politicienilor din sală, pentru a-i vedea pe aceștia, cum se împart, cum reacționează, care cu care. Practic, într-un veritabil joc de șah, Valentin Vrabie și-a sacrificat pionul pentru a vedea cum reacționează adversarul.

Și reacția a venit imediat. Pentru că dincolo de propunerea lui Valentin Vrabie a mai fost făcută o singură propunere, din partea ALDE, în persoana lui Nicolae Păun. Propunere prin care liberalii, social democrații și ALDE păreau că vor să mențină Medgidia în epoca scandalului și în niciun caz s-o trimită pe un drum nou.

Inteligența regelui plus complicitatea reginei

Înțelegând momentul delicat dar și anumite discrepanțe între consilieri, Vrabie a cerut o pauză de câteva minute. Ce-a făcut, cum a făcut, numai el știe. Cert e că la finalul scurtelor discuții avute pe hol, primarul Medgidiei a avut pe table de șah o regină, cu care a scos din poveste nebunul liberalilor. La finalul numărătorii, au fost 12 voturi anulate (PSD, M10, MPM, și un vot de la UDTTMR), 6 voturi pentru Nicolae Păun (PNL și ALDE) și un vot pentru Ozgun Arslan de la UDTTMR.

Ceea ce arată un singur lucru. Pe tabla de șah, regele  a convins regina să joace corect și să respecte încrederea cetățenilor.

Urmează ca viceprimarul să fie ales într-o ședință viitoare. Până la acel moment, poate că e cazul ca oamenii din Medgidia să-i întrebe pe liberali și pe noii lor confrați ”de ce vă bateți joc de votul nostru, oameni buni?”.

 

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular