Echipa “minune” de la Consiliul Județean a început s-o dea din Bîlbă în bâlbă

Ne-am dorit cu ardoare să credem în noua echipă impusă la conducerea Consiliului Județean Constanța. Am crezut că tinerețea lui Țuțuianu va fi completată de experiența în administrație a celorlalți doi colegi ai săi. Ne-am înșelat. Președintele Consiliului Județean își maschează tinerețea și ineficiența cu o aroganță înfiorătoare în timp ce execută fără argumente oamenii pe care nu și-i mai dorește în curtea sa, chiar dacă există toate argumentele pentru a-i păstra. Și culmea, nenorocirea nu se termină aici. Activitatea lui Horia Țuțuianu a arătat clar care e direcția impusă: ești membru de partid, scaunul călduț ți-e asigurat, chiar dacă argumentele arată că ești incompetent.

Ce a făcut de fapt Horia Țuțuianu de când s-a instalat în funcție? Mai multe vizite inopinate în curtea instituțiilor pe care le are în administrare Consiliul Județean Constanța. Concluziile te fac să zâmbești.

Cea mai hilară a fost vizita la unul dintre centrele de plasament ale direcției pentru Protecția Copilului. A urmat un comunicat de presă prin care am aflat că lucrurile stau frumos și bine în acea instituție. Nimic despre cazurile de pedofilie întâmplate în centrele de plasament, nimic despre bătăile pe care le-am relatat în trecut și mai ales, nimic despre încrengătura de firme despre care a relatat atât de elocvent ziarul Info Sud Est  în cadrul a mai multe anchete bine documentate. Nu e niciun mister, directorul instituției este membru de seamă al PSD și evident, nu poate fi atins.

Mai grav, situația s-a repetat la Spitalul Județean de Urgență Constanța. Acolo, Horia Țuțuianu l-a instalat la conducere pe eternul Cătălin Grasa. Nu a contat faptul că omul a mai fost director al spitalului și mandatul i s-a încheiat brusc cu o anchetă DNA (s-a terminat cu NUP, dar câte nu s-au terminat așa în acei ani de glorie ai lui Nicușor Constantinescu?), nu a contat nici că doctorul Cătălin Grasa e totuși parte, mai signifiantă sau mai puțin din tot trecutul ăsta neplăcut al SCJU Constanța. Important e că domnul doctor e membru de partid, cam asta e singura explicație plauzibilă. În rest, criză peste criză în spital, probleme cu duiumul, imagini năucitoare care ar trebui să te determine să dărâmi acest spital din temelii și să-l construiești de la zero.

Cu 24 de ore înainte de conferința de presă de ieri eram anunțați că urmează să aflăm despre demiteri în cadrul instituțiilor constănțene. Cu doar 12 ore înainte, vinovatul de serviciu a fost găsit managerul Delfinariului, Adrian Bîlbă. Nu e membru de partid, instituția pe care a condus-o și-a triplat veniturile și vizitatorii și implicit cifrele, din momentul aducerii sale în funcție, dar asta n-a interesat pe nimeni. ”Am fost eu acolo, era mizerie în curte”, spune nonșalant Țuțuianu, declarându-și iubirea și respectul pentru Bîlbă, pe care vrea totuși să-l înlocuiască. E nevoie de un manager mai bun la CMSN Constanța, Bîlbă nu e ce trebuie, a conchis președintele CJC, răsuflând ușurat. Era nevoie de o demisie ca activitatea sa să pară eficientă. Din nefericire, jurnaliștii nu s-au lăsat păcăliți. Un om nu-și scrie brusc demisia, după patru ani de activitate eficientă și proiecte europene deblocate și duse la bun sfârșit.

În loc de concluzie, o scurtă istorioară. Una dintre directoarele care a condus CMSN Constanța, înainte de Adrian Bîlbă, a semnat ”ca primarul” achiziția propriului sicriu. Așa au găsit de cuviință angajații instituției să-și ia la mișto șefa. Cam asta era atmosfera în care  a venit să lucreze demisionarul Bîlbă.

Pe final, o întrebare, simplă: pe când o vizită inopinată la RAJA Constanța, domnilor șefi de CJC?

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular