Primarul comunei Peștera, Marius Petre, cere investiții majore în educație

Fostul primar al comunei Peștera, Valentin Vrabie, a impresionat în calitatea sa de edil, mai ales prin perseverența cu care a ales să investească banii comunei în tot ceea ce înseamnă educația copiilor din localitate.

Astăzi, predecesorul său, fost director al școlii și chiar inspector școlar, Marius Petre, este decis să continue pe drumul început de Vrabie, ba chiar să sporească aceste investiții.

Astfel, pentru a avea o situație cât mai clară a necesităților elevilor, primarul a notificat peșterenii să depună o cerere pentru decontarea transportului oricărui elev studiază în afara localității, majoritatea liceenilor studiind în Medgidia. Marius Petre spune însă că nu se va opri aici, fiind decis să ceară deconturi și pentru elevii ce frecventează postliceala sau eventual chiar universitățile din Constanța.

”În perioada 01 august – 12 august elevii din ciclul liceal cu domiciliul în comuna Peștera pot depune la sediul Primăriei Peștera o cerere în vederea decontării cheltuielilor de transport pentru anul școlar 2016-2017. Cererile se vor depune în intervalul orar 9-12 și vor fi însoțite de o copie a cărții de identitate a solicitantului. Voi cere Consiliului Local și decont pentru cei de la postliceală, dar și pentru studenții care fac naveta la Constanța” ne-a precizat primarul independent Marius-Liviu Petre.

Transportul elevilor. De la ”Porumbarul” rablagit la trei microbuze noi

descărcare

Atunci când Valentin Vrabie a ajuns primarul comunei Peștera, condițiile de învățământ erau fără doar și poate jalnice, așa cum sunt în continuare în cele mai multe cazuri, în mediul rural. ”Educația, prioritatea zero” spunea de fiecare dată când îl întâlneai, primarul Valentin Vrabie și, privind la actualele măsuri luate de noul primar, Marius Petre, ajungi să înțelegi că e un slogan în care ambii edili cred la fel de mult.

”Când am ajuns primar, 140 de elevi erau transportați cu un aro care se strica tot timpul (foto), elevii îi spuneau Porumbarul. Din păcate, a existat chiar un accident cu această mașină în urma căruia o elevă a rămas cu sechele pe viață. Încă de la început am făcut un lobby agresiv, zi de zi, pe la autorități, pe la partide, pe la Guvern, peste tot, pentru a ne da un microbuz și într-un final, după multe rugăminți, am fost ajutați. În timp, am reușit să mai cumpărăm încă două microbuze. Asigurăm acum un transport decent pentru toți elevii dar și cheltuielile care sunt necesare pentru acesta”, ne-a declarat Valentin Vrabie.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular