Musafiri de marcă la RAJA Constanța. Șeful Ligii Navale a SUA a vizitat compania de apă

RAJA Constanța a avut parte în cursul acestor zile de vizita unei delegații a Ligii Navale a Statelor Unite ale Americii, conduse de președintele Skip Witunski. Musafirii americani au avut parte de mai multe întâlniri oficiale, cu șeful RAJA, Felix Stroe, cu militari americani din cadrul Blacksea Rotation Force și chiar cu primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău.

Reprezentanții Ligii Navale  SUA au discutat cu reprezentanții presei la Murfatlar, acolo unde au vizitat Centrul de Excelență pentru Operarea sistemelor SCADA, un proiect pe care RAJA l-a pus pe picioare cu ajutor de la Guvernul american. În acest centru de excelență sunt pregătiți specialiști pentru operarea sistemelor SCADA (atât pe parte de alimentare cu apă și canalizare, cât și pe parte de energie electrică și gaze). Cursurile sunt susținute de reprezentanții Motorola împreună cu profesori universitari.

Președintele Skip Witunski a mărturisit celor prezenți în sală, că în urmă cu mulți ani, a lucrat în administrația locală a unui oraș american, fiind confruntat cu problemele legate de apă, astfel că înțelege misiunea dificilă pe care o are RAJA Constanța.

”Aveam de ales între a ne alimenta din lacul din apropiere sau a ne afilia unui consorțiu care administra 27 de localități. Am ales a doua variantă dar am greșit atunci când am construit țevile. Le-am pus invers, astfel că mai bine de 18 luni, muncitorii noștri au muncit pentru a repara tot ce se greșise. Ca să nu mai spun că în loc de apă caldă, în mijlocul iernii, aveam apă rece ca un iceberg”, a povestit amuzat președintele NLUS. Am avut privilegiul de a vizita mai multe unități ale RAJA, o companie care are un rol social deosebit de important, de a asigura apă în toată regiunea. Este de remarcat că RAJA asigură o apă de foarte bună calitate, la costuri scăzute”, a completat Skip Witunski.

 

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular