Viitorii parlamentari liberali, Vergil Chițac și Bogdan Huțucă și-au prezentat proiectele

În cadrul unei conferințe de presă, Vergil Chițac și Bogdan Huțucă, liberalii care deschid listele pentru Senat și Camera Deputaților din partea organizației județene a PNL Constanța și-au prezentat în fața presei proiectele pe care-și propun să le transforme în legi, odată ajunși în Parlament.

Fostul rector al ANMB Constanța, Vergil Chițac nu iese din specialitatea care l-a consacrat și spune că principala sa preocupare, ca senator va fi o ”uniformizare a legislației în domeniul maritim”. Mai concret, Vergil Chițac dorește ca legea să-i protejeze și să-i ajute pe navigatorii români, care în acest moment plătesc taxe prin diferite state ale lumii, fiind plătiți în România cu salarii minime.

O altă preocupare a senatorului Vergil Chițac va fi aceea de a evalua dacă eolienele construite în Dobrogea respectă sau nu ecosistemul local, opinia sa personală fiind că acest lucru nu se întâmplă. De asemenea, senatorul Vergil Chițac va milita pentru ca aleșii locali, toți, să poată candida pentru două mandate, considerând că după opt ani intervine o anumită uzură care dăunează performanței.

Întrebat dacă după doar șase luni de activitate în partid și cu un eșec electoral în spate, în alegerile locale, merita să fie așezat pe primul local în lista de senatori a liberalilor constănțeni, Vergil Chițac a declarat că numărul mare de voturi primit în vară legitimează poziția sa. Ar mai fi fost multe întrebări pentru domnul Vergil Chițac, doar că acesta a plecat intempestiv din mijlocul conferinței de presă, având de ajuns la o emisiune tv.

În ceea ce-l privește pe Bogdan Huțucă, fost prefect al județului și un specialist recunoscut în domeniul finanțelor, acesta a declarat că majoritatea proiectelor sale ca deputat se vor axa pe această zonă. Printre proiectele deputatului Bogdan Huțucă se numără eliminarea corupției din zona achizițiilor publice prin măsuri coerent și  legi care să scape sănătatea și educația de subfinanțarea din prezent.

Întrebat și el dacă merită să fie primul care deschide lista de deputați a PNL Cosntanța, Bogdan Huțucă a răspuns sincer că nu știe. ”Am primit o ofertă și chiar dacă tendința a fost să spun nu, până la urmă am înțeles că este o oportunitate pe care nu am de ce s-o refuz”, a spus Bogdan Huțucă.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular