Președintele CJC, Horia Țuțuianu, cere primarilor să fie pregătiți pentru un nou episod de viscol

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuţuianu, trage un semnal de alarmă primăriilor din județ. Potrivit prognozelor, săptămâna viitoare sunt așteptate, din nou, ninsori. Prin urmare, președintele Consiliului Județean Constanța a solicitat autorităților locale să ia măsuri de precauție. Astfel, Marius Horia Țuţuianu a cerut primarilor să se asigure că populația are provizii de alimente și apă potabilă precum și rezerve de carburant.

“Am solicitat primarilor să asigure degajarea străzilor de zăpada existentă, astfel încât, dacă o să fie necesar, să putem acționa operativ cu utilajele de deszăpezire. În plus, am cerut autorităților locale să facă o evaluare a cazurilor medicale din fiecare localitate, astfel încât, dacă situația o va impune, în cursul zilei de luni să poata asigura internarea femeilor însărcinate în ultimul trimestru sau a bolnavilor cu afecțiuni cronice în cele mai apropiate unități medicale”, a declarat Marius Horia Țuţuianu.

Nu în ultimul rând, președintele CJC roagă locuitorii județului Constanța, ca săptămâna viitoare să evite deplasările. “În acest moment nu știm cât de puternice vor fi fenomenele meteo, însă ne așteptăm la căderi masive de zăpadă, precum și la viscol. Rog populația să țină cont de avertizările noastre și să nu își pună inutil viața în pericol”, mai spune președintele Consiliului Județean Constanța.

Potrivit datelor primite de la Administrația Națională de Meteorologie – Centrul Meteorologic Regional Dobrogea, în județul Constanța, în perioada 16 – 17 ianuarie, sunt așteptate precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, iar vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări temporare noaptea, viscolind şi spulberând zăpada.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular