De ce a uitat prefectul s-o demită pe Luminița Vlădescu? Viceprimarul Medgidiei, în stare de incompatibilitate

În 2012 semnalam, alături de jurnalistul Adrian Cârlescu, o situație inedită. Primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti, declarat incompatibil de către ANI, renunța la procesul prin care contesta această decizie. Urma ca prefectul să-l demită, constantând că raportul ANI a rămas definitiv, după renunțarea la judecată, doar că Delicoti, avea asigurări ferme că prefectul Eugen Bola va uita să facă asta timp de șase luni, termen după care legea spune că nu se mai pot lua măsuri. Și uite așa, Delicoti a rămas primar fără ca prefectul Bola să riște mai mult de o simplă amendă, pentru neglijența sa. Chiar dacă între timp s-a mimat un proces, între cei doi, câștigat evident de primar. 

Cinci ani mai târziu, trăim o situație identică. De această dată, în rolul de incompatibil se află viceprimarul orașului Medgidia, Luminița Vlădescu. Raportul Agenției Naționale de Integritate din 26 mai 2016 arăta că Luminița Vlădescu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22.06.2012 – 3.07.2014, pentru că a deținut simultan funcția de viceprimar și funcțiile de administrator al SC CONSULT Contab ALM SRL dar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Colegiului Tehnic Nicolae Titulescu din Medgidia.

vladescu

În primă fază, viceprimarul Luminița Vlădescu a contestat decizia ANI, dar, la fel ca primarul Delicoti, a renunțat la proces câteva luni mai târziu, mai exact în 12.10.2016. Astfel, raportul ANI rămâne valabil iar prefectul ar trebui să o elibereze din funcție pe doamna viceprimar de Medgidia.

Cum de la momentul renunțării la judecată au trecut două luni de zile, prefectul mai are la dispoziție patru luni ca să uite s-o demită pe Luminița Vlădescu. De aici se desprind două scenarii. Ori e păstrat în funcție actualul prefect, pentru că felul în care NU-și face datoria nu poate fi decât pe placul PSD-iștilor, ori noul prefect PSD care va fi instalat la Constanța se va bâlbâi pe această temă, dând vina pe faptul că e nou instalat în funcție, timp de câteva luni, suficient pentru ca Luminița Vlădescu să nu mai poată fi demisă.

Vom reveni.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular