În acest weekend, la Teatrul de Stat, se joacă ”Jurnal de România. Constanța”. Totul despre acest spectacol

Un spectacol inedit se va juca, în acest weekend, la Teatrul de Stat Constanța. ”Jurnal de România. Constanța”, în regia artistică a doamnei Carmen Lidia Vidu, este un spectacol cu șase actrițe, Mirela Pană, Lana Moscaliuc, Turchian Guzin Nasurla,Laura Iordan Adrian, Alina Manțu și Florina Stănculeț. 

Șase femei se vor confesa în fața publicului din Constanța. Femeia care şi-a pierdut echilibrul după ce şi-a vizitat fratele vitreg de la Psihiatrie, unde bolnavii sînt bătuţi cu ligheanul în cap, injectaţi prin pijamale şi lăsaţi să doarmă în umezeala hainelor demult neschimbate. Femeia-singura actriţă tătăroaică din Constanţa, pentru care viaţa este o eternă navetă între spital-teatru şi între tătari-români. Femeia care strigă că de minoritari este nevoie doar în campanii electorale, apoi nimeni nu îi mai ascultă, deşi cei diferiţi au atîtea de dezvăluit şi de dăruit, începînd cu primul verset din Coran, care este “Citeşte, citeşte, citeşte!”, pînă la experienţa traumatizantă de a lucra într-un spital şi minunea de a te trezi vindecată doar la teatru. Un teatru cîrpit, unde şase actriţe aşteaptă spectatorii din Dobrogea şi de pretutindeni, pentru a trece împreună pragul unor oglinzi nevăzute. Oglinzile ascunse în confesiunea unui om, într-o carte, un film, un tablou, un dans, o fotografie, o melodie – un spectacol : Jurnal de România.Constanţa.

Mai multe despre acest spectacol unic, pe care-l puteți vedea vineri, sâmbătă sau duminică, în emisiunea Realitatea Locală, moderată de Cristian Hagi la Dobrogea Tv.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular