O cântăreață de legendă și șase actrițe care își joacă propriile vieți, pe scena Teatrului de Stat Constanța, în weekend

„Maria Tănase” revine pe scena Teatrului de Stat Constanța (TSC) în acest weekend, într-un spectacol – eveniment organizat sâmbătă, 22 aprilie, de la ora 19, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța, cu ocazia aniversării a 40 de ani de la înfrățirea orașelor Constanța și Yokohama. La reprezentație vor participa oficialități și alți invitați din cele două orașe înfrățite.

În aceeași zi, la ora 10:00, pe scena TSC se va desfășura și un spectacol de dansuri tradiționale japoneze, organizat de Primăria Yokohama, tot în cadrul evenimentului aniversar.

Spectacolul de teatru – dans „Maria Tănase” a fost conceput de coregraful Călin Hanțiu pentru a evoca personalitatea legendarei cântărețe a românilor.

Călin Hanțiu, care semnează regia și coregrafia, aduce în scenă momentele cele mai importante din biografia Mariei Tănase, începând cu debutul ei la Teatrul Cărăbuș și continuând cu povestea de iubire cu sculptorul Constantin Brâncuși sau prezența cântăreței la Expoziția Universală de la New York.

Personajul central este interpretat de Florina Stănculeț, iar din distribuție mai fac parte Cosmin Mihale, Georgiana Mazilescu, Liliana Bărăscu, Ionuț Alexandru, Alexandru Iacov, Georgiana Rusu, Cristian Osoloș, Adelina Popa, Arina Cojocaru, Cristian Savin, Diana Vieriu. Scenografia a fost realizată de Ovidiu Pascal, de la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești, iar ilustrația muzicală este un colaj din cântecele originale ale Mariei Tănase. Reprezentația este programată sâmbătă, 22 aprilie, de la ora 19.

******

Duminică, 23 aprilie, de la ora 19, pe scenă vor urca cele șase actrițe protagoniste ale spectacolului „Jurnal de Romania. Constanța”, realizat de regizoarea Carmen Lidia Vidu.

Mirela Pană, Lana Moscaliuc, Turchian Guzin Nasurla, Florina Stănculeț, Laura Iordan Adrian, Alina Manțu sunt cele şase voci ale spectacolului care vorbește despre orașul nostru, despre oamenii săi și despre dramele sale cotidiene. Grafica şi editarea video sunt realizate de Cristina Baciu, iar scenografia şi costumele, de Lăcrămioara Dumitrașcu.

„Vreau să văd cum arată România mai puțin turistică și mai puțin televizată, mă interesează o viață normală, dar a unor oameni mai puțin simpli, adică a unor oameni de cultură. Combinația de actor, viața din spatele scenei și orașele României poate genera o imagine și un discurs aparte, profund și totuși ușor de digerat. E un punct de vedere asupra României 2017, o țară în care sunt multe tensiuni, în care teatrul cunoaște mai mult ca oricând lupte interne și în care viața de zi cu zi e măcinată de probleme sociale, politice și culturale, declara, înainte de premieră, regizoarea.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular