Horia Constantinescu, primul director OPC care sparge buba de la Cuptorul cu Plăcinte. Problemele se știau de peste 10 ani

De peste 10 ani de zile tot semnalează presa din Constanța problemele de la Cuptorul cu Plăcinte, terasa pe care o știm cu toții la intrare în Satul de Vacanță. Cu toate astea, machedonul Ghiță Pelehra, patronul respectivului loc, a reușit într-un fel sau altul, să țină departe de Cuptor, inspectorii instituțiilor ce ar fi trebuit să-i verifice activitatea. A fost nevoie ca la conducerea CJPC Constanța să fie adus Horia Constantinescu, un bucureștean decis să-și facă treaba, indiferent de numele celor cărora le trece pragul, pentru ca realitatea murdară din spatele Cuptorului cu Plăcinte, să ne fie prezentată în adevărata ei ”splendoare”. 

Problemele cunoscute de peste 11 ani

”Una din terasele cu număr mare de clienți este și ”Cuptorul cu Plăcinte”. Locul arată mai degrabă a sanatoriu comunist decât a autoservire. Aici prețurile sunt mult sub cele a concurenței. Problema este că produsele lasă mult de dorit iar de igienă nu prea s-a auzit prin acest loc. Cei care servesc aici mititei riscă să se aleagă cu fel și fel de boli. Farfuriile sunt ciobite, mizeria este pe jos și pe mese iar peisajul este întregit de câinii vagabonzi și copiii străzii. Cu toate că situația persistă de câțiva ani, se pare că organele abilitate nu doresc să închidă șandramaua chiar dacă au motive nenumărate.”, scria Ziua de Constanța în AUGUST 2006.

”Deși au existat numeroase probleme în trecut, la Cuptorul cu Plăcinte nu s-a făcut nimic în direcția corectării neregulilor înregistrate. De mai multe ori s-a întâmplat ca o serie de clienți să se plângă de standardele serviciilor de acolo, fără ca autoritățile să ia atitudine în acest sens, iar de câte ori au existat controale, ele nu au schimbat cu nimic modul în care unitatea își desfășoară activitatea.”, scria și ziarul Uups în 2010.

Așadar, problemele se cunoșteau. Localul era o bombă ce a îmbolnăvit probabil zeci de turiști anual și cu toate astea nimeni n-a avut curajul să-l închidă. Motivele pentru care acest lucru s-a întâmplat pot fi doar speculate și eventual încadrate în vreo ”prietenie pe stil românesc” între inspectorii instituțiilor avizate și patronul Pelehra, un domn cunoscut prin târgul constănțean.

Horia Constantinescu, directorul care nu ține cont de numele patronilor

A fost nevoie ca la conducerea Protecției Consumatorului din Constanța să fie adus Horia Constantinescu, pentru ca această instituție să înceapă, în sfârșit, să funcționeze. Poate că secretul stă în faptul că noul director OPC, afacerist la rândul lui, este un om bogat, iar asta îl face un pic incoruptibil, situație cu care patronii de pe litoral nu cred că s-au mai întâlnit. Dacă admitem că și oamenii bogați pot fi corupți, atunci probabil că secretul stă efectiv în seriozitatea noului director, care și-a propus să-și facă treaba în funcție, indiferent de numele celui căruia îi calcă pragul. Și acest lucru s-a întâmplat. În doar câteva săptămâni de la instalare, Horia Constantinescu a luat la rând cherhanelele de pe litoral, dealerii de mașini de pe variantă, restaurantele din City Park Mall, secția de gastro de la Auchan Maritimo, pe celebrul Mocea din sudul litoralului sau pe cunoscutul Pelehra de la Cuptorul cu Plăcinte, chiar ieri.

De fiecare dată, controalele au fost filmate iar reacțiile celor controlați, neobișnuiți cu asemenea acțiuni în ultimii ani, au fost din ce în ce mai diverse. Unul urla ca din gură de șarpe că e ofițer acoperit, altul și-a spart un pahar în cap iar mulți dintre ei au fugit pur și simplu, pentru a nu da ochii cu inspectorii conduși de Horia Constantinescu. Un lucru e cert, cârciumarii de pe litoral își pierduseră complet teama de inspectorii OPC, situație care pare că se schimbă complet în acest moment. Pentru că teama de acești inspectori trebuie să-i determine pe administratorii de unități alimentare să activeze în condiții decente, atunci când bunul simț nu mai face asta.

Cuptorul Cu Plăcinte, un loc în care se vindea toxinfecție pe bandă rulantă

Controlul inițiat ieri la Cuptorul cu Plăcinte de Horia Constantinescu ne arată de ce este nevoie de asemenea ”vizite”, cât mai dese, la unitățile de pe litoral. Imaginile sunt teribile. Sute de kilograme de carne și lactate, depozitate în cele mai improprii condiții. ”Un mic, o boală sigură”, ar fi trebuit să fie sloganul acestei autoserviri, căreia i-am da foc pentru a fi siguri că se duc toți virușii adunați acolo. Amenda va fi și de această dată una record și, poate pentru întâia dată, după mulți ani, Cuptorul cu Plăcinte va deveni un loc în care să poți mânca fără frica unei boli. Noi vă sfătuim să sesizați OPC-ul de fiecare dată când sunteți nemulțumiți de activitatea vreunei unități de pe litoral, fără teama că inspectorii vor ocoli sesizarea dumneavoastră.

Vă lăsăm să vă delectați cu imaginile de la controlul de ieri, pentru că nici nu vă puteți imagina ce au găsit inspectorii OPC în spatele afacerii Cuptorul cu Plăcinte.

Sursă foto: site-ul Radio Constanța

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular