Un obicei medieval omoară peștii de la Delfinariul Constanța. Conducerea a luat măsuri

Vă rugăm respectuos SĂ NU mai aruncați bani în bazinul cu pești din cadrul Microrezervatie Constanta. NU ADUCE NOROC FAPTUL CĂ ARUNCAȚI BANI DAR SI POLUATI BAZINUL ÎN CARE SE AFLĂ PEȘTII. MULȚUMIM PENTRU ÎNȚELEGERE!! 

Așa a sunat mesajul disperat pe care reprezentanții CMSN Constanța l-au distribuit pe pagina de Facebook, în speranța că oamenii își vor schimba comportamentul, după ce majoritatea dintre vizitatorii care ajung lângă iazul cu pești, aruncă acolo diferite monede și uneorrăi chiar bancnote, sperând ca în schimb, divinitatea să le împlinească anumite dorințe.

Nu doar că dorințele nu se îndeplinesc, dar, prin acest gest cu origini medievale, viața peștilor din iaz este pusă în pericol, din cauza substanțelor emise de banii care se oxidează.

A fost nevoie de o persoană echipată special și de câteva ore de efort, pentru ca, utilizând un magnet, angajații CMSN Constanța să reușească să strângă toate fisele aruncate în iaz. Conducerea a pus afișe peste tot, sperând că oamenii vor pricepe și nu vor mai repeta gestul.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular