Printr-un proiect al Georgianei Rusu, de Ziua Internațională a Muzicii, studenții români au cântat în avion

 

O orchestra de camera formata din opt studenti ai Academiei de Muzica „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca a sustinut, astazi, doua concerte simfonice in timpul cursei aeriene Cluj Napoca – Londra si retur, a Companiei Blue Air. Reprezentatia artistica face parte din proiectul cultural „Simfonie dincolo de nori”, organizat de Georgiana Rusu, o actrita de 28 de ani de la Teatrul de Stat din Constanta si este finantat de Administratia Fondului Cultural National. Proiectul reprezinta o parte din contributia Romaniei la sarbatorirea Zilei Internationale a Muzicii, care se celebreaza in fiecare an, pe data de 1 octombrie.

Proiectul cultural, cu o valoare totala de 84.000 lei, a fost propus spre aprobare in cadrul sesiunii de selectie si evaluare organizata de Administratia Fondului Cultural National in luna martie si s-a numarat printre cele 22 de proiecte care au obtinut finantarea la Aria tematica Muzica. Conditiile de concurs au presupus promovarea experimentului muzical si mobilitatea nationala si internationala a artistilor si a produsului cultural. Obiectivul proiectului a fost promovarea imaginii Romaniei in Europa, intr-o zi cu semnificatie importanta pe plan cultural – Ziua Internationala a Muzicii, demonstrand ca atat organizatorii de evenimente cat si tinerii muzicieni romani sunt capabili sa creeze acte artistice transnationale comparabile ca impact si calitate cu evenimentele internationale din domeniul muzical. Proiectul are sustinerea companiei Blue Air, care a pus la dispozitia membrilor orchestrei biletele de avion gratuite.

Repertoriul concertelor cuprinde 14 hituri romanesti si straine, reorchestrate de dirijorul Razvan Metea pentru interpretarea cu instrumente specifice unei orchestre simfonice: „Dincolo de nori” – Holograf, „Ce are ea” – Delia, „Hai acasa” – Gil Dobrica, „Luna si noi” – Vita de Vie, „Muro Shavo” – Hara, „Ochii tai” – Holograf, „My way” – Frank Sinatra, „Shape of you” – Ed Sheeran, „Yesterday” – Beatles, „What a wonderful world” – Luis Armstrong, „Stand by me” – Ben E. King, „Hey Jude” – Beatles, „Clocks” – Coldplay, „Nothing else matters” – Metallica.

Membrii orchestrei se vor intoarce de la Londra pe aeroportul din Cluj Napoca la ora 14:45. Programul proiectului „Simfonie dincolo de nori” cuprinde inca doua concerte, care vor fi organizate tot astazi, in timpul cursei aeriene Cluj Napoca – Bucuresti si retur (plecare de la Cluj la ora 19:00, aterizare Bucuresti – Otopeni la ora 19:45; plecare de la Bucuresti – Otopeni la ora 21:30, aterizare la Cluj la ora 22:20).

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular