Trece Valentin Vrabie la liberali? Cum îl ține PNL în șah pe primarul Medgidiei

 

Zvonurile care circulă prin Medgidia în ultima vreme îl dau pe Valentin Vrabie drept viitor lider al organizației locale a PNL. Desigur, știm deja că au mai existat tratative, anul trecut. În acel moment, însă, liderul PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, a strâns primarii în jurul lui și a reușit să împiedice mutarea, amenințând cu o plecare în grup, în eventualitatea în care Vrabie era adus între liberali. ul context pare a fi mult mai propice și deschis unei negocieri între cele două părți. Conducerea liberalilor s-a schimbat, atât la nivel județean cât și la nivel central, nu mai există presiunea unor alegeri cu care anumiți opozanți să poată șantaja partidul, iar pentru Orban și ai lui, mutarea ar fi un plus, în contextul în care PNL a eșuat să se erijeze într-un real partid de opoziție, chiar și după schimbările de cadre, pentru că, nu-i așa, vorbim de un primar de municipiu.

Problema însă intervine la nivel local, acolo unde relația dintre cele două părți este una cât se poate de tensionată. Analizând situația, impresia este că primarul și reprezentanții liberalilor se șantajează reciproc. Edilul spune deseori ”să nu spun eu ce știu despre liberali” în timp ce liberalii au depus încă din campania electorală o plângere penală împotriva lui Valentin Vrabie, pe care susțin sus și tare că au retras-o, deși, după ce am verificat mersul lucrurilor am aflat că lucrurile nu stau deloc așa.

Procurorii cercetează IN REM referendumul propus de Valentin Vrabie și M10

În timpul campaniei electorale din 2016, reprezentanții PNL Medgidia au depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia o plângere penală, prin care cerereau să fie verificate anumite ilegalități legate de referendumul pe care îl desfășura candidatul Valentin Vrabie, legat de prezența RAJA în municipiu. Liberalii sesizau la acea vreme că prin referendumul inițiat erau încălcate prevederile legii 115/2015 dar și că în tabelul cu semnături adunate de candidatul independent se aflau date nereale.

plangere

De curând, în urma unor noi discuții furtunoase între Valentin Vrabie și reprezentanta liberalilor Georgiana Gheorghiu, edilul municipiului Medgidia s-a plâns de faptul că a fost chemat să dea declarații la Poliție, în timp ce consilierul Georgiana Gheorghiu a insistat că plângerea penală a fost retrasă, declarația fiind făcută atât în ședința Consiliului Local Municipal cât și în fața camerelor Alpha Media TV.

Pentru a afla însă care este adevărul din spatele acestei situații, am cerut informații din partea Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, iar răspunsul a fost unul uluitor. Iată răspunsul pe care l-am primit.

Urmarea celor solicitate de dumneavoastră în referire la existenţa unei plângeri penale formulate de către BEC 3 Medgidia sau de Organizaţia PNL Medgidia împotriva Organizaţiei M 10 Constanţa şi a domnului Vrabie Valentin, în perioada campaniei electorale, vă comunicăm că la data de 31.05.2016 a fost înregistrată o plângere penală înaintată de către Organizaţia PNL Medgidia împotriva Organizaţiei Locale Medgidia a partidului M10 şi a numitului Vrabie Valentin. În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale in rem. În acest moment cauza se află la procuror, acesta urmând a aprecia şi a dispune soluţiile legale şi temeinice.”

Așadar, reprezentantul PNL a mințit, atunci când a declarat că plângerea a fost retrasă. Și nu poți să nu te întrebi de ce? Au nevoie liberalii să țină departe de lumina zilei fărădelegile care s-au întâmplat la Medgidia în perioada fostului primar? Valentin Vrabie promite periodic că va arăta lumii ce s-a întâmplat în Medgidia până în 2016, dar nu o face. Să fie această plângere motivul pentru care Vrabie tace?

În orice caz, tocmai de la această plângere penală trebuie să pleci, în analiza unei viitoare mutări a lui Vrabie la liberali. Consilierii primarului, acum aflați în partidul M10, au nevoie de umbrela unui partid mult mai solid, pentru că e clar că actualul nu le va mai aduce o nouă poziție de consilier, la următoarele alegeri. În același timp, odată intrat în PNL, alături de consilierii săi, Vrabie și-ar câștiga o majoritate mai mult decât liniștită, ar scăpa de plângerea penală care are șanse mari să se încheie cu condamnări și totodată ar veni în postura (falsă, evident) de opozant al PSD, un rol mincinos pe care l-a jucat mulți ani foarte bine și pe care-l cunoaște pe dinafară.

Așadar, să nu vă mire dacă un Vrabie care nu mai e dorit printre liderii ALDE, face pasul împreună cu echipa lui către liberali. Pentru oportunistul aflat în fruntea municipiului Medgidia ar fi cea mai utilă mișcare.

 

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular