Claudiu Palaz, singurul care condamnă derapajul lui Vrabie. Unde e opoziția din Constanța?

V-ați delectat deja, cu toții, ascultând convorbirile dintre primarul Medgidiei, Valentin Vrabie, aflat într-o stare extrem de euforică și un cetățean al Medgidiei. Aceste convorbiri nu arată doar caracterul destul de putred al edilului din Medgidia ci, mai ales, câteva detalii extrem de importante.

În primul rând, presa locală, în marea ei majoritate, e cumpărată, pe bani mulți plătiți de Primăria Medgidia. Cum altfel ai putea explica tăcerea profundă cu care a fost tratat un asemenea subiect, de către o presă care ar transforma în articol orice muscă s-a așezat pe un rahat de câine. O realitate tristă, dar mai vizibilă decât oricând.

A doua situație relevată este lipsa, aproape complet, a opoziției din Constanța. Ne aducem aminte că în campania electorală, liberalii se înghesuiau să arate ”Adevărul despre Vrabie”, folosindu-se de documente și poze, care vorbeau despre plăți ilegale sau, după caz, amantlâcuri. Astăzi, când adevărul despre primarul din Medgidia e mai vizibil decât oricând, liberalii tac. Atât cei de la Medgidia cât și cei de la nivel județean. Tac mâlc. Concluziile sunt atât de evidente, încât nici nu merită scrise.

Mai trebuie spus că, în ultimele săptămâni, viceprimarul PSD Luminița Vlădescu a fost ținta unei campanii de denigrare instituită de primarul Medgidiei. Acum, Luminița Vlădescu avea ocazia să reacționeze dar nu a făcut-o. Aceeași liniște dinspre partea PSD, de la nivel județean. Oare de ce?

Singurul politician care-și asumă public o poziție legat de evenimentele din weekend este Claudiu Palaz, care, prin intermediul unui comunicat de presă, condamnă birjăriile lui Valentin Vrabie, solicitând în mod pertinent ca reprezentanții ALDE să se delimiteze de declarațiile colegului lor. Noi credem că n-o vor face. Redăm integral comunicatul primit din partea PMP Constanța.

 

Birjarul ajuns primar

Președintele PMP Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, urmare a articolelor şi a înregistrărilor apărute în spaţiul public şi în mass-media, în care primarul ALDE al municipiului Medigidia, Valentin Vrabie, foloseşte unlimbaj de birjar” la adresa unui cetățean, cere președintelui ALDE Constanța, Andrei Gerea, să ia poziție față de primarul ALDE, Valentin Vrabie.

Totodată, solicit vicepreședintelui Consiliului Județean Constanța, Learciu Daniel, să se delimiteze public față de colegul său, Valentin Vrabie, care folosește ”limbaj de birjar”.

În cazul în care cei doi nu vor lua o poziție publică, sancționând derapajul de limbaj al primarului municipiului Medgidia, suntem îndreptățiți să considerăm că proverbul românesc ”cine se aseamănă, se adună”, se aplică în cazul de față.

Din înregistrările publice apărute, considerăm că nu starea bahică a primarului Valentin Vrabie este de condamnat, stare în care s-ar putea afla și alți cetățeni, ci gândirea acestuia și limbajul folosit.

Atitudinea de primar suprem ALDE este ceea ce trebuie să îngrijoreze, nu doar pe cetățenii municipiului Medgidia, ci întreaga scenă politică.

”Puternicul birjar” Vrabie s-a remarcat și prin acțiuni violente fizice asupra unor consilieri care nu i-au împărtășit părerile și au încercat să facă opoziție.

Vătaful ALDE” consideră Primăria Medgidia ca fiind moșia sa, drept pentru care se crede atotputernic, iar noi, ceilalți, constănțenii, suntem neînsemnați.

Acest individ a ajuns primar prin păcălelile și prin ”baloanele de săpun” promise locuitorilor din Medgidia, jignind și întreaga clasă politică acum doi ani, considerând-o ca fiind formată din ”prostituate”.

Azi, ”independentul” Vrabie are o gândire de primar atotputernic și după ce a cochetat cu întreaga scenă politică, ”s-a proptit” în ALDE.

Dacă a mai rămas o urmă de demnitate în rândul clasei politice, propun reprezentanților partidelor politice care au consilieri locali municipali, în speță PSD, PNL, UDTTMR, M10, Mișcarea pentru Medgidia, să boicoteze ședința de Consiliu Local din luna decembrie și să nu se întrunească.

Este datoria lor morală de a-l sancționa pe acest individ, care are o gândire tiranică și cu un ”limbaj de birjar”.

Dumnealor, consilierii, sunt singurii care îi pot aplica o lecție de moralitate și să sancționeze acest comportament în perioada imediat următoare, deoarece alegerile sunt încă departe și cetățenii nu-l pot sancționa acum.

Trag un semnal de alarmă și față de instituțiile statului, care vor mai organiza evenimente la care vor fi invitați oficiali, ca ”birjarul Vrabie” să nu se mai găsească pe nicio listă.

Consider că aceste forme de boicot trebuie să fie un semnal de alarmă tras împotriva politicienilor care au o astfel de gândire și un comportament deviant față de alegători.

Personal, voi refuza să mai particip la evenimente oficiale, în care primarul ALDE va fi invitat.

Iar dacă va fi nevoie ca acest boicot aplicat politicienilor să poarte un nume, propun ca el să se numească ”Birjarul Vrabie”.

Președinte PMP Constanța,

Claudiu-Iorga Palaz

 

 

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular