Câteva motive care arată că fuga lui Radu Mazăre în Madagascar era doar o chestiune de timp

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, condamnat în primă instanță la 4 ani cu suspendare, în celebrul dosar al retrocedărilor, a fugit din țară și se află în Madagascar. Reprezentanții IPJ spun că au constatat că fostul primar nu se prezintă la vizita impusă obligatoriu la Poliție iar în momentul în care l-au contactat, Radu Mazăre le-a transmis că se află în Madagascar și că face demersuri pentru a obține azil politic în această țară.

Astăzi, 30 decembrie a.c., in jurul orei 12.00, polițiștii din cadrul Biroului Supravegherii Judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța s-au sesizat cu privire la faptul că, un bărbat aflat în control judiciar, in baza unei decizii a Înaltei Curți de Casație si Justiție , nu s-a prezentat pentru a semna în graficul de prezență. După verificările efectuate, cel în cauză a informat ofițerul de caz că se afla pe teritoriul statului Madagascar unde face demersuri pentru a obține azil politic. Conform procedurii, polițiștii constanțeni au sesizat Inalta Curte de Casație si Justiție.”, au declarat reprezentanții IPJ. 

Momentul în care a fugit Radu Mazăre din țară, nu este unul chiar întâmplător. După cum se poate observa cu ochiul liber, în ultima perioadă acțiunile procurorilor împotriva grupării infracționale pe care a condus-o la malul mării se intensificaseră. Trebuie reamintite câteva evenimente recente:

1) Eduard Martin, administratorul Polaris, cunoscut ca un colaborator al lui Radu Mazăre, a petrecut două luni după gratii, iar unele voci susțin că reținerea sa are legătură cu dorința procurorilor de a cerceta afacerile fostului primar și de a afla noi informații.

2) Fostul viceprimar și apropiat al lui Radu Mazăre, actual primar al Constanței, Decebal Făgădău, este și el beneficiarul de dată recentă a unui dosar penal în care este urmărit chiar alături de fostul său șef.

3) Capul tripletei de la malul mării, Sorin Strutinsky, a fost condamnat la 7,4 luni de pușcărie într-unul dintre dosarele în care e cercetat. Și e abia începutul..

4) Avraham Morgerstern, un alt celebru apropiat al lui Radu Mazăre, a fost reținut în Argentina, urmând să fie extrădat în țara noastră unde are de efectuat o condamnare de opt ani de zile, într-un dosar legat de colaborarea cu primarul constănțean.

5) Celălalt partener de joacă al lui Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu este deja în pușcărie, fiind condamat până acum la 15 ani de temniță grea.

6) Să nu uităm de Elan Schwartzenberg, care e deja dispărut de mult timp, aflându-se în Israel, țară de unde nu poate fi extrădat.

Un context care ne arată că procurorii intensificaseră în ultima perioadă investigațiile efectuate în legătură cu gruparea Mazăre și pe care îl putem completa cu situația dezastruoasă a firmelor conduse de tripleta constănțeană, care, obișnuite cândva cu un flux permanent de bani publici, pe care nu l-au mai primit, se găseau în ultima vreme în vecinătatea falimentului. Un context care poate arăta oricui e dispus să vadă, că plecarea lui Radu Mazăre în Madagascar era previzibilă de multă vreme. La ce i-ar mai fi trebuit Constanța?

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular