Constanta.RO

Felix Stroe a readus PSD Constanța în poziția preferată, aceea de preș al lui Dragnea

0

Noua conducere a PSD Cosntanța, instalată imediat după abdicarea lui Radu Mazăre, a arătat imediat care e poziția pe care o va aborda, așezând organizația la picioarele lui Liviu Dragnea. Cam așa a curs activitatea partidului de-atunci încolo. Comunicare cu presa aproape deloc (deși cândva promiseseră conferințe de presă la fiecare două săptămâni) și elogii aduse penalului Liviu Dragnea, odată la câteva luni, pentru ca marele lider de la București să nu uite cumva de fidelii slujitori de la malul mării. Și da, a mai fost o caracteristică definitorie pentru activiatea de partid a social democraților. Aceea că nu și-au asumat niciodată derapajele oamenilor din teritoriu. Că doar n-am uitat ieșirile la rampă, publice, ale Sabrinei, al penalului Ciobanu sau mai recente ale directorului CJPC, Horia Constantinescu. În fața acestora, PSD a rămas mut, dacă nu cumva protagoniștii au fost felicitați în particular.

După o perioadă, s-ar spune că Dragnea a simțit nevoia să răsplătească pupăturile în cur venite dinspre malul mării, aducând în Guvernul PSD doi miniștri, doar că, așa cum știm deja, prietenia n-a ținut mult. Felix Stroe și-a permis un moment de bărbăție și caracter, ieșind complet din atitudinea care-l caracteriza, și a ales să-l susțină pe Mihai Tudose, în conflictul deschis pe care primul ministru îl avea cu el lider maximo Dragnea.

Nu știm ce resort l-a împins pe Stroe să acționeze așa, cert e că a pierdut acea bătălie, aducând prigoana și năpasta asupra sa și a organizației Constanța, care suferă din acel moment din pricina răzbunării olteanului mustăcios și înfuriat. Dragnea și-a zburlit dinții stricați și a eliminat din structurile puterii tot ceea ce însemna Constanța, suferind parcă o alergie severă la tot ceea ce  înseamnă mirosul de mare. Miniștrii au fost eliminați, chiar și Radu Babuș a fost scos din comisiile de pe unde dormea, iar constănțenii au fost nevoiți să se retragă strategic acasă și să încerce să se regrupeze.

Doar că regruparea de astăzi, când PSD Constanța a strâns rândurile într-o sală de la Casa de Cultură, a sunat mai mult a capitulare. A ”te rugăm să ne ierți, o, tu mare lider”. Avusesem primul semn al ”întoarcerii către slugărnicie” atunci când am primit un comunicat de presă prin care eram anunțați că Felix Stroe o susține pe Viorica Dăncilă. Atunci n-a funcționat, doamna prim ministru uitând să adauge Constanța pe harta noului Guvern format. Astăzi, PSD Constanța a transmis din nou un semnal că vrea iertare și că se căiește. S-a revenit la poziția ghiocelului. Rămâne de văzut dacă acest semn de umilință va ajuta și va aduce mila stăpânului suprem asupra umililor slujitori de la malul mării. Noi credem că nu, dar poate ne înșelăm.
About Author

Lasa un raspuns

5 + 2 =