SSC Farul, o echipă condusă de infractori și sprijinită de mitocani

Sâmbătă, mi-am dat seama că nimic nu s-a schimbat în privința suporterilor a ceea ce s-ar vrea echipa Farul Constanța, deocamdată redenumită Suporter Spirit Club Farul.

În urmă cu mulți ani, obișnuiam să fiu prezent pe stadion la fiecare meci al echipei fanion a orașului. Până într-o zi când Farul juca acasă împotriva echipei din Timișoara, unde fusese recent instalat antrenorul Gheorghe Hagi.

Pe tot parcursul meciului, am auzit cele mai urâte injurii aduse lui Hagi. De la familie, prieteni și performanțe, suporterii Farului i-au trecut prin sabie toată existența, unui om care a reprezentat Constanța la nivel internațional mai bine decât orice personaj din istoria acestui oraș. N-a contat. Pentru suporteri Hagi, care n-a ales să fie antrenorul Farului, era ”o mizerie” și ”o nulitate”.

A fost ultimul meci la care am asistat pe arena Farului. Suporterii însă au continuat să vină la fiecare meci și să distrugă prin prezența lor orice dorință a omului de rând de a mai veni la stadion.

Și-au impus voința, cerând ca numele stadionului să nu mai fie Gheorghe Hagi, s-au bătut cu jandarmii aproape de fiecare dată, de parcă asta e esența suporterului farist și au bătut și jucătorii atunci când au considerat că este necesar. Că doar n-am uitat episodul în care Pașcovici a fost bătut bine pentru că își cerea drepturile salariale, având nevoie de bani pentru că trebuia să-și trateze copilul bolnav de cancer.

Apoi, în timp ce suporterii erau prea ocupați să ”ciupească” niște mărunțiș pe la meciurile de handbal, din palma lui Nicușor Constantinescu, echipa s-a dus la vale. Fără ca nimeni să încerce să o salveze.

Sau poate modul în care domnii suporteri au mâzgălit întregul oraș, scriind pe toți pereții că doar Farul contează, să fie dovada de afecțiune pentru echipa lor, manifestată printr-o dovadă crasă de lipsă de respect față de oraș?

Gașca asta de băieți răi, care n-a adus nimic bun echipei Farul, atât cât a existat ea, s-a reunit acum sub denumirea SSC Farul Constanța. În fruntea clubului, numai doctori docenți, precum Viorel Farcaș, condamnat cu suspendare pentru luare de mită sau Marcel Lică, și el condamnat în dosarul Mită pentru arbitri. Ăștia sunt buni, Hagi era o ”mizerie”. Recent, ne-am lămurit și cu președintele consiliului director, Erkal Memet. Nu vă spune nimic numele? Este patronul carmangeriei pe care ați văzut-o în toată presa, după ce a fost închisă de inspectorii CJPC din cauza mizeriei incredibile în care se desfășura activitatea.

Cum spuneam, numai sfinți la SSC Farul.

Începusem articolul spunându-vă că sâmbătă am retrăit dezamăgirea de a mă revedea cu suporterii acestei echipe. Am fost pe stadionul Portul să văd meciul de prezentare pe care SSC Farul l-a jucat împotriva Academiei Rapid. Un meci de prezentare, adică un amical în care rapidiștii au fost musafiri. Niște musafiri care au auzit pe tot parcursul meciului prietenoasele scandări ”La țigani, muie la țigani”și multe, multe altele pe care n-are sens să le reproducem. Am plecat din nou, scârbit. Acesta nu poate fi spiritul Farist, iar dacă este, atunci eu nu voi ține niciodată cu echipa asta. Și nici Primăria n-ar trebui să se implice vreodată, pentru că o echipă de liga a treia promovată de infractori și golani nu poate aduce nimic bun orașului Constanța.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular