Constanta.RO

Leonard Drăgan, asociatul viceprimarului Răsăuțeanu, votat la ordin șef al TSD Constanța

0

În urmă cu doar nouă zile, Organizația de Tineret a Partidului Social-Democrat din Constanța și-a ales noul președinte, la municipiu, în persoana lui LEONARD DRĂGAN. Evenimentul, petrecut la Casa de Cultură a Sindicatelor, a fost adus la cunoștința electoratului printr-un comunicat remis presei imediat după ce lucrurile s-au desfășurat, fără ca în sală să fie invitat vreun jurnalist. Aveam să aflăm, ulterior, de ce lucrurile s-au petrecut departe de ochii presei. 

Informarea primită este ambiguă și nu precizează dacă Leo”, așa cum obișnuiesc să-i spună prietenii politici lui Drăgan, a avut și contracandidat în cadrul acestor alegeri” pentru poziția de lider al TSD Constanța.” Imaginile video, pe care le-am găsit, din timpul alegerilor, ne-au ajutat să tragem singuri concluziile de rigoare și să înțelegem că nu a existat o luptă reală pentru scaunul de președinte ci mai degrabă un candidat IMPUS! În mod cu totul interesant și evident, LEONARD DRĂGAN a fost singurul tânăr din PSD Constanța interesat să ocupe această funcție în cadrul partidului. Care este oare explicația ? 

Atunci când discutăm despre alegeri” și nu despre numiri,” membrii de partid chemați să voteze sau să aleagă” ar trebui să poată opta cel puțin între doi candidați pentru aceeași funcție. Dacă nu se întâmplă astfel, înseamnă că avem fie o tragere la sorți, fie o numire, în niciun caz „alegeri” așa cum vrea să ne inducă în eroare comunicatul organizației TSD.

LEONARD DRĂGANCostin Răsăuțeanu mi-a fost mentor timp de 10 ani

Din imaginile filmate și urcate pe canalul de YouTube al organizației TSD Constanța, rezultă că alegerea” s-a petrecut la modul următor: aflat la prezidiu, primarul în funcție, DECEBAL FĂGĂDĂU, ridică mâna stângă și întreabă cine este pentru LEO DRĂGAN. Întreaga sală se conformează și răspunde într-o suflare prin ridicarea mâinilor, iar votul pare să tindă spre unanimitate dacă nu spre absolut. Cum așa arată democrația, în 2018, la Constanța, aidoma modelului impus la centru de fostul baron teleormănean Liviu Dragnea.

Urmărind în continuare linia comunicatului de presă primit, aflăm că Leo este absolvent al Facultății de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității Ovidius Constanța și al unui Master în Politică Mondială și Europeană” facultatea unde Mărioara Cojoc, colega lui de partid, și mai nou șefa organizației de femei a PSD Constanța, este de ani buni profesor, ocupând pe rând și pozițiile de Prodecan și Decan.

Costin Rasauteanu si Leonard Dragan la iarba verde

Costin Rasauteanu si Leonard Dragan la iarba verde

De asemenea, aflăm că Leonard este membru PSD încă din anul 2008, și așa cum avea să explice în cadrul discursului ținut cu ocazia alegerii sale, a intrat în politică acum mai bine de 10 ani în echipa lui Costin Răsăuțeanu, actualmente viceprimarul municipiului Constanța.

Pe la colțuri s-a șoptit, desigur, faptul că, Drăgan a fost ales președinte la TSD Constanța datorită prieteniei sale cu vicele Răsăuțeanu, însă proaspătul șef de la tineret a dorit să ne spulbere orice urmă de îndoială declarând că Răsăuțeanu i-a fost „timp de 10 ani mentor pe drumul spre politică.” Nu mai avem deci motive de îndoială, și chiar dacă perioada de mentorat s-ar zice că este cam lungă, pare că rezultatele sunt cele scontate: la PSD Constanța se conturează o nouă caracatiță politică.

Emanuela Gavrilă, mămica TSD Constanța?

În vremurile de mult apuse, la care făcea Leonard Drăgan referire, adică prin 2008, mentorul său COSTIN RĂSĂUȚEANU tocmai își perfecta transferul de la Partidului Conservator (PC) la Partidul Social Democrat, adus de mânuță chiar de DANA EMANUELA GAVRILĂ, nimeni alta decât fosta iubită a deputatului Alexandru Mazăre [fratele fostului primar Radu Mazăre – n.a.].

EMA GAVRILA SI COSTIN RASAUTEANU

Costin debutase în politică în anul 2005, la braț cu Ema, în cadrul filialei locale a Partidului Conservator, condus atunci de fostul prefect Gheorghe Martin. După un an, pe la finalul lui 2006, Ema Gavrilă, în vârstă de 37 de ani, devine președinte al organizației municipale a PC Constanța, în timp ce Costin Răsăuțeanu [cu vreo unsprezece anișori mai tânăr – n.a.]i-a fost alături ca prim-vice-președinte al organizației.

De altfel, era o modă bine cunoscută ca tripleta Mazăre – Constantinescu – Strutinsky să-și impună oameni pe la conducerea tuturor partidelor ce activau în Constanța, pentru a-și ucide din fașă opoziția politică, iar prin iubita Ema și prietenul Costin, același lucru s-a întâmplat și la PC, evoluția ulterioara a celor doi, arătând foarte clar cu cine jucau de fapt.

Scurt istoric: AFACERI, POLITICĂ ȘI “Get More SEXercise”

Mai cunoscută pentru lucrarea „Get More SEXercise”,publicată în Aprilie 2013, la editura Web Profile Inc., EMA GAVRILĂ avea să-i devină asociată lui RĂSĂUȚEANU în zilele ce au urmat numirii politice la PC, în firma COEM DESIGN SRL (Costin și Ema) cu sediul pe strada General Manu Nr. 20 din Constanța (o adresă despre care vom mai auzi în viitorul apropiat într-un șir de anchete Constanta.ro).

Timp de un an de zile, RĂSĂUȚEANU a fost administrator și asociat în părți egale cu EMANUELA la această societate unde tânăra speranță a politicii locale s-a preocupat intens de “elaborarea strategiei de business development” așa cum menționează chiar vicele în propriul CV.

În ciuda eforturilor sale susținute, calitățile de afacerișt ale lui RĂSĂUȚEANU au întârziat să se arate, societatea în cauză declarând ani la rând pierderi peste pierderi. Cu această experiență de “business” la portofoliu, spre finalul lui 2007, realizând probabil că ziua trebuie să aibă totuși un scop, Răsăuțeanu a părăsit acționariatul COEM pentru a lucra din 2008 drept “consultant de marketing și imagine” la TV NEPTUN (organ de propagandă al grupului Mazăre).

Un an mai târziu, de la Neptun, RĂSĂUȚEANU era propulsat direct inspector coordonator al activităților de “marketing, contracte“ al Consiliului Județean Constanța aflat sub atenta cârmuire a baronului Nicușor Constantinescu.

LEO ȘI MENTORUL” RĂSĂUȚEANU, ASOCIAȚI ÎN 2011

Trei ani mai târziu, adresa de pe strada General Manu avea să găzduiască și „Asociația Pentru Dezvoltarea Zonei de Sud a Litoralului Românesc EURO-LITORAL.” Entitatea non-profit în cauză părea fondată pentru realizarea unor scopuri mărețe, chipurile pentru a „salva zona de Sud a litoralului românesc.” Echipa de proiect a asociației nu are nevoie de multe prezentări, simpla înșiruire a numelor fiind suficientă pentru a releva valoarea acesteia: Gavrilă Emanuela-DanaRăsăuțeanu Costin-Ioan și Todincă Daniela-Teodora Ciolacu [aceasta din urmă, candidat pe lista de consiglieri, din 2016, a Partidului România Unită (PRU) filiala Costinești, fondat de fugarul Sebastian Ghiță – n.a.]. 

COSTIN RASAUTEANU si LEONARD DRAGAN

Ei bine, în perioada amintită, RĂSĂUȚEANU lasă în spate stomatologia și se înscrie, ca și prietenul LEONARD DRĂGAN, la facultatea de Științe Politice din cadrul Universității Ovidius, obține și Certificatul de Inspector Resurse Umane (2008) iar un an mai târziu pe cel de Manager de Proiect (2009). 

După cum probabil v-ați prins deja, aceste calificări n-au fost obținute doar de “amorul artei.” În perioada imediat următoare, 2010 – 2015, RĂSĂUȚEANU participă în calitate de expert regional” și expert regional coordonator” la implementarea mai multor proiecte POSDRU – acele programe din fonduri europene nerambursabile dedicate dezvoltării resurselor umane.” 

Lucrează astfel pentru Asociația EUROPA pentru Dezvoltare Umană” (AEDU) cu sediul pe Strada Mihai Eminescu, nr.2, din Câmpulung, condusă de Bulgărescu Liviu Alexandru, care s-a ocupat cu implementarea RURAL EU-RO COMP – Competențe și Antreprenoriat la Standarde Europene în Mediul Rural”, proiect gândit oficial pentru ajutarea șomerilor din Argeș, Brașov, București, Dâmbovița, Ilfov, Tulcea și evident din CONSTANȚA. 

Bine înșurubat în problema fondurilor structurale din care avea să-și rotunjească veniturile în următorii 5 ani, în Iulie 2011, COSTIN RĂSĂUȚEANU își înființează chiar el o entitate specifică, denumită Asociația pentru Solidaritate și Libertate PRO CHARTA” cu sediul în Constanța, pe bulevardul Tomis. Scopul era unul nobil așa cum ne-am obișnuit, și anume sprijinirea grupurilor defavorizate”, dar nu de unul singur, ci alături de prietenii săi DRĂGAN LEONARD și ISTRATE ANDREI CRISTIAN, asociați fiecare în proporții egale de câte 33%. 

Ne putem imagina că nici această inițiativă n-a fost doar rodul hazardului și că actualul viceprimar poate explica ce fonduri și proiecte extraordinare a derulat PRO CHARTA în perioada în care alături de cei 2 colegi social-democrați a servit nobilei cauze. 

Dar poate mai important de reliefat este relația de lungă durată și stabilitate dintre actualul vice RĂSĂUȚEANU și LEO DRĂGAN sau asociații asociației” din 2011, reuniți la vârful partidului în Martie 2018 prin generosul vot al colegilor social-democrați chemați să-și ridice mâinile.

PEPINIERA ONLINE FUNCȚIONEAZĂ DAR NU MERGE

La capitolul realizări din perioada interimatului său de cinci luni, LEONARD DRĂGAN a punctat lansarea web site-ului TSD Constanța, instrument gândit pentru atragerea tinerilor în cercurile social-democrației tomitane.

TSD Constanta - WebSite-ul minune !

TSD Constanta – WebSite-ul minune !

În ciuda prezentării pe care și regretatul Steve Jobs ar fi invidiat-o, capodopera virtuală este neterminată și prea puțin funcțională. La o simplă accesare utilizatorul descoperă că acest web site, programat inițial pentru comerțul online, se vrea prefăcut într-unul de prezentare, legat ombilical de tradiționala pagină de FaceBook a organizației politice.

Astfel, aveam să descoperim link-ul http://tsdconstanta.ro/produs/woo-single-2/ al celebrului site, din care am înțeles că nu are rost să mai sperăm vreodată la informatizarea administraței constănțene. Nu de alta, dar dacă nu ești în stare să-ți faci nici propriul site, la ce să ne așteptăm atunci când vor lucra pentru cel al cetățeanului plătitor de taxe și sinecuri. Ca să nu mai vorbim despre faptul că site-ul beneficiază de imagini preluate de la o firmă de casă bine plătită din bani publici.

ACOLO UNDE MÂINILE VOTEAZĂ ȘI SOMNUL DULCE ESTE

Scopul acestor mișcări tainice nu se rezumă la ocuparea unor funcții vremelnice în cadrul unei organizații de votanți încartiruiți la sediul din Lăpușneanu. Acum se pun bazele desenatului politic pentru asaltul asupra alegerilor europarlamentare și prezidențiale de anul viitor, iar pe termen mai lung, DECEBAL FĂGĂDĂU încearcă să-și clădească suportul politic pentru localele din 2020 pe care și-a propus să le câștige detașat.

În contextul ultimelor runde electorale, zona online și-a dovedit importanța sa strategică și astfel tineretul politic a devenit brusc mai valoros, în mod special în problema operării în mediile social-virtuale. Dar totul trebuie controlat și bine coordonat astfel încât derapajele să fie evitate iar brațele lor truditoare să servească pe mai departe intereselor de grup moștenite de la fosta echipă de tristă amintire, cantonată azi, undeva în țările calde. 

După alegerile desfășurate rușinos, Nicu Roșu, președintele organizației județene a TSD, a simțit nevoia să spele puțin imaginea conducerii partidului, amintind de acei tineri care au muncit cu adevărat și care-și așteaptă rândul, cuminți, după grangurii organizației:

Îmi doresc ca din următoarea structură de conducere, pe care Leo a schițat-o, să facă parte și tinerii care au muncit în campania din 2016 de la locale, tineri care au fost alături de noi, care au pus osul la treabă și să nu uităm de ei pentru că trebuie și ei răsplătiți.”

DACĂ EMA NU ERA, NICI MADAGASCAR ȘI NICI VICE NU ERA

Nicu Roșu s-a înscris în PSD în 2010, perioadă în care l-a găsit președinte la TSD municipiu pe George Gabriel Vișan, în timp ce Costin Răsăuțeanu îndeplinea atunci funcția de secretar al organizației. Ulterior Costin avea să-l schimbe pe Vișan, care avea să fie schimbat și el la rându-i de Nicu Roșu, într-o perioadă în care Decebal Făgădău ținea cald scaunul primarului, Radu Mazăre fiind foarte prins cu terenurile din Brazilia și bungalourile din Madagascar.

Dar nici Mazăre și nici actualul vice Răsăuțeanu n-ar fi ajuns unde sunt azi dacă nu se năștea Ema Gavrilă. Așa cum avea să declare în fața instanței de judecată, Mazăre a susținut ca banii pentru bungalourile sale din Madagascar i-a fi primit sub formă de infuzie de capital de la prietena fratelui său Sandu, puternica afaceristă de Costinești, Ema Gavrilă. Afirmația fostului primar este desigur o glumă scandaloasă dar și dovada lașității sale infinite, caracteristică acestei generații de politruci-online.

Pe de altă parte, ocupat cu turismul exotic, Mazăre i-a pasat subtil lui Făgădău probleme primăriei pe care acesta din urmă le-a moștenit cu mare dibăcie, având în vedere că s-a ales cu un singur dosar la DNA pentru întreaga perioadă.

Ajuns primar în urma demisiei lui Mazăre, Decebal avea să-și formeze, firesc, propria echipă. Și ce putea alege mai bine noul edil dacă nu pe mai tânărul artist frenetic Costin Răsăuțeanu, un produs al școlii filosofale Ema Gavrilă. Și nu în ultimul rând, echipa a fost întregită de campionul în insolvență Dumitru Babu, un vechi colaborator al brutarului Dobre și al fiilor acestuia mai cunoscuți opinie publice constănțene pentru programul cornul și lapteleun succes de necontestat al cabinetului Năstase.

Rețeta a fost continuată astăzi prin cooptarea lui Leo Drăgan, pe care, cine știe, urmează să-l vedem nu peste foarte mult timp, într-o funcție aleasă pentru el, plătită generos din bani publici, la fel ca frații săi politici. Că doar, așa cum spune chiar primarul Decebal Făgădău: ”am fost aleși să aducem bunăstare și în rândul membrilor noștri”.

 

 
About Author

Lasa un raspuns

43 − 35 =