Primarul George Scupra invită periodic bătrânii și tinerii din orașul Ovidiu pentru a le cere sfatul

Primarul trebuie să asculte permanent de vocea comunității care l-a mandatat. George Scupra, edilul din Ovidiu, a înțeles cel mai bine acest lucru, astfel că reprezentanții tinerilor și ai bătrânilor din oraș sunt invitați, o dată la trei luni, să discute cu primarul despre viitorul localității și să se sfătuiască, reciproc, despre cum trebuie procedat, pentru ca activitatea administrației locale să meargă pe un făgaș normal, spre binele cetățenilor.

Trimestrial, primarul orașului Ovidiu organizează întâlnirea cu Sfatul Bătrânilor din Ovidiu. Scopul întâlnirii este de a se consulta cu aceștia, cu privire la problemele orașului, strategia de dezvoltare, inițiative pe diverse domenii ( sport, cultură, educație). Sfatul Bătrânilor din Ovidiu are în componență 20 de persoane, alese dintre cei mai în vârstă reprezentanți ai comunității. Nu sunt luate în calcul criterii politice. Uneori bătrânii nu sunt de acord cu activitatea Primarului, discuțiile fiind chiar furtunoase. În final, din discuții se construiesc idei care ajută la binele comunității.

Întâlnirea de astăzi a avut pe ordinea de zi și identificarea bătrânilor din comunitate care pot povesti și pune la dispoziție amintiri legate de orașul Ovidiu, ce vor servi la realizarea unui film și tipărirea unei cărți ,,Ovidiu 100″ ce vor rămâne ca document pentru generațiile viitoare legat de modul în care s-a dezvoltat orașul lor natal.

”Viziunea și părerea acestora constituie o motivație și un punct de reper în ceea ce administrația orașului își propune să realizeze și trebuie ținut cont de părerea celor care au contribuit în timp la dezvoltarea comunității din Ovidiu.”, spune primarul George Scupra pentru Constanta.ro. I-am cerut acestuia un exemplu la îndemână pentru a înțelege activitatea acestui Sfat al Bătrânilor, reînviat parcă din vremurile vechi. ”Am avut, de exemplu, intenția de a construi o capelă mortuară pe care fiecare familie să o poată folosi în acele clipe triste, costurile fiind suportate de Primărie. Bătrânii mi-au explicat însă că dorința lor, după ani de zile de mers la anumite Biserici din oraș, este să fie îngropați fiecare la capela arondată Parohiei din care a făcut parte, iar eu am înțeles acest lucru și respectându-le dorința, am renunțat la planul pe care-l aveam”, ne-a povestit George Scupra.

O inițiativă unică pentru județul Constanța, care trebuie salutată și aplaudată, în speranța că mai mulți edili vor copia acest model.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular