Cetățenii Medgidiei se revoltă: șase miliarde și pentru cântăreții de la Dapyx

În urmă cu puțin timp, am primit pe adresa redacției un e-mail de protest, semnat de mai mulți cetățeni ai Medgidiei care ne sesizează că festivalul Dapyx se desfășoară ilegal, fără a avea toate documentele și avizele necesare. De asemenea, grupul de protestatari din Medgidia arată că sumele cheltuite pentru Dapyx sunt exagerate și complet nejustificate, într-un moment în care Medgidia este îngropată în datorii, după cum spune chiar primarul. Conform documentelor, așa cum am arătat deja, partea de ”reconstrucții istorie” costă municipalitatea peste patru miliarde de lei. Noile documente arată că partea de spectacol, în care vor performa Andra sau Smiley, a scos din conturile municipalității peste șase miliarde de lei. Așa cum intuiam, banii pentru artiști intră în buzunarele firmei lui Dan Marin de la Rustic, prietenul lui Vrabie care-i organiza și concertele din comuna Peștera. Nimeni nu e atât de naiv încât să creadă că la mijloc e o coincidență.

alpha

Dapyx ajunge astfel să coste peste 10 miliarde de lei, adică 250.000 de euro, fără TVA, bani care, spunem noi, erau mult mai utili în alte proiecte, benefice Medgidiei. Vă redăm comunicatul primit din partea cetățenilor din Medgidia, un comunicat pe care nu-l veți citi în multe alte publicații, Primăria Medgidia având grijă, așa cum știți deja, să-și cumpere liniștea, prin sume generoase oferite ziarelor constănțene.

Buna ziua tuturor!
Ma numesc Cristinel Prodan si am fost imputernicit de un grup de initiativa cetateneasca din Medgidia, sa va contactez si sa va rog in acelasi timp sa solicitati organizatorilor prin toate mijloacele legale de care dumneavoastra presa dispuneti, a tuturor documentelor necesare organizarii celei de-a doua editii a festivalului Dapyx de la Medgidia, care va avea loc in perioada 27-30 aprilie 2018, in sensul ca acest festival va fi organizat ca si editia trecuta, fara a detine toate autorizatiile si avizele necesare desfasurarii evenimentului intr-un cadru legal (Agentia de mediu, Garda de mediu, DSV, DSP, OPC, ISU, ITM, ANAF ANTIFRAUDA, Organismele de colectare a drepturilor de autor etc).
Va informez ca in numele cetatenilor pe care ii reprezint, am contactat toate institutiile statului sa verifice legalitatea organizarii acestui festival, unde asa cum au afirmat organizatorii, este cel mai mare festival din Sud – Est-ul Europei, la care sunt asteptati foarte multi cetateni din Medgidia, din judetul Constanta, dar si din judetele limitrofe. Am solicitat acest lucru deoarece la editia trecuta au existat mari nereguli si incalcari flagrante ale legii (lipsa avize, autorizatii etc), inclusiv comerciantii prezenti, care nu au respectat minimele norme legale (calitatea produselor, lipsa apa curenta, provenienta, cantitatea, preturile exorbitante, uneori inexistente, lipsa eliberarii bonurilor fiscale si multe altele), punand in mare pericol sanatatea si chiar viata cetatenilor.
Tinand cont de faptul ca a fost un efort deosebit sa obtinem toate datele de contact ale institutiilor statului, dar si ale dumneavoastra, avem rugamintea sa ne sprijiniti in demersul nostru, pentru ca impreuna cu noi, cetatenii Medgidiei, sa putem asigurara linistea si sanatatea copiilor, parintilor si bunicilor nostri care vor fi prezenti la acest eveniment. 
Am reusit sa obtinem si cateva documente din care reiese cine sunt organizatorii, pe langa Primaria Medgidia, achizitia serviciilor nefiind facuta in SEAP, asa cum prevede Legea 98/2016, legea achizitiilor publice.
Multumim din suflet!
Cu respect,
Grupul de initiativa cetateneasca din Medgidia.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular