Administrația din Ovidiu dezvoltă orașul pe trei coordonate: Educație, Sănătate, Siguranță

Se întâmplă lucruri bune în orașul Ovidiu. Tânărul pri mar, George Scupra, aflat acum la al doilea mandat, a înțeles foarte bine cum se conduce o comunitate. Am scris deja despre faptul că-i consultă, în deciziile pe care le ia, atât pe reprezentanții tinerilor cât și pe cei ai bătrânilor. Am scris deja că la Ovidiu se dezvoltă parcuri, că se atrag fonduri europene. Toate lucrurile ce se întâmplă în orașul de lângă Constanța, pot fi sintetizate prin trei mari coordonate. Educație, Sănătate. Siguranță. Primarii din alte localități ar trebui să înceapă de aici. George Scupra a înțeles că acesta este alfabetul prin care se construiește o comunitate solidă. 

Educația a fost încă din primul mandat prioritatea primarului din Ovidiu. Administrația locală a investit oricât a fost necesar în școlile și liceul din Ovidiu. Dincolo de investiții, periodic, au fost desfășurate evenimente cu tematică specifică, pentru a dezvolta viața culturală a orașului. Și, poate cel mai important pas, a fost definirea unei identități a orașului, lipindu-i acesta eticheta de ”oraș al poetului Ovidius”. Micuța comunitate avea nevoie de un protector cultural, iar George Scupra a înțeles și a construit în jurul acestei idei. Acum, una dintre școli îi poartă numele marelui poet iar în viitor sunt deja conturate idei care să construiască legătura dintre scriitor și oraș.

Sănătatea nu avea cum să fie neglijată. În oraș funcționează acum un spital ultramodern, dar lucrurile nu se opresc aici. Dincolo de evenimentele gândite pentru a convinge copiii să facă sport, dincolo de parcurile unde poți alerga liniștit, Primăria Ovidiu a investit în mai multe mașini de salvare, care să poată interveni rapid, pentru cetățenii din oraș. De asemenea, pe malul lacului a fost construit un eliport, astfel încât elicopterul SMURD să poată ateriza pentru a prelua cazurile grave. Despre aceste investiții vom reveni cu un articol detaliat.

Siguranța este și ea o prioritate, la Ovidiu. Vineri, Primăria a inaugurat o firmă de pază modernă, care să completeze activitatea Poliției Locale, incapabilă să asigure siguranța celor 16.000 de locuitori.

”Am căutat soluții pentru a rezolva această problemă, suntem limitați din acest punct de vedere, în România avem voie să angajăm un polițist la o mie de locuitori, puțin cam nedrept, în condițiile în care am avea nevoie de mai mult, mai ales datorită faptului că există posibilități și nevoi reale. Consider că acest lucru ar trebui să depindă mai mult de Consiliul Local, de Primărie și de necesitățile comunității respective. Nu o să dau exemple, dar gradul de infracționalitate nu poate fi același în orice oraș sau zonă din România.

Ne propunem, în primul rând, să avem siguranță mai mare în ceea ce privește domeniul public și instituțiile publice, cum ar fi școlile, grădinițele, centre culturale, club sportiv, parcuri și așa mai departe. Există un protocol de colaborare pe care l-am aprobat în ședința de consiliu local, între Poliția Locală Ovidiu și societatea noastră, Ovi Protect”, a declarat primarul George Scupra.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular