Proprietarii de terenuri din cartierul Tomis Plus, amendați de Poliția Locală

Polițiștii locali acționează atât din oficiu, cât și la solicitarea cetățenilor pentru pentru menținerea unui mediu curat și sănătos în municipiul Constanța.

Astfel, în perioada 30.04.2018- 25.05.2018, lucrătorii serviciilor operative din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au efectuat un control tematic pentru verificarea respectării documentațiilor tehnice vizate spre neschimbare, aferente autorizațiilor de construire, emise de către unitatea administrativ teritorială, dar și pentru respectarea normelor referitoare la protecția mediului și mentinerea unei permanente stări de curățenie în perimetrul aferent străzii Madrid din cartierul constănțean Tomis Plus-Boreal.
În urma verificărilor și constatărilor efectuate în teren au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale în valoare totală 5.900 lei pentru nerespectarea prevederilor H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța .
Amenzile contravenționale au fost date celor 8 proprietari de terenuri neigienizate din zona respectivă, iar o persoană care a fost surprinsă aruncând deșeuri în zona străzilor Madrid și Amensterdam a fost sancționată contravențional cu suma de 400 de lei.
Reprezentanților legali ai terenurilor li s-a adus la cunoștintă pe bază de proces verbal de constatare și sancționare a contravenției măsurile și recomandările organelor de control, stabilindu-se și termene pentru remedierea situațiilor de fapt constatate.
De asemenea, cu ocazia activităților de control au fost verificate și 8 șantiere ale unor imobile aflate în curs de execuție, cu precizarea că deținătorii legali aveau încheiate contracte /documente de ridicare a deșeurilor provenite din executarea lucrărilor de construcții cu societăți prestatoare.
Totdodată a fost înaintată o adresă către Direcția Gestionare Servicii Publice Constanța pentru igienizarea și ridicarea deșeurilor inerte de pe suprafața străzii Amsterdam.
Ca și măsură preventivă, recomandăm persoanelor fizice sau juridice să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale în vigoare cu privire la executarea lucrărilor de construcții, organizarea de șantier, precum și pentru menținerea unei permanente stări de curățenie și să nu depoziteze clandestin deșeuri pe domeniul public, iar proprietarilor de terenuri să ia măsuri de igienizare și de curățarea vegetației crescută în exces, unde este cazul.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular