Dezastru ecologic la Agigea! Zeci de tone de pietre aruncate în mare, pentru a crește suprafața unui restaurant

Suntem cu toții, în această perioadă, cu ochii pe guvernarea de la București. O înjurăm, o bălăcărim, ne dorim să plece. Spunem că peștele de la cap se împute dar omitem faptul că abuzurile grave se petrec la nivel local. Cu cât mai mic nivelul, cu atât mai mare abuzul. Pentru că, nu-i așa, cine stă să verifice modul în care se desfășoară activitatea, la nivelul unei comune de câteva mii de locuitori. Ciupelile primarilor nu sunt știri de prime time, nu aduc glorile ci doar muncă multă pentru a înfunda granguri mici. Probabil acesta este raționamentul pentru care procurorii ignoră de ani de zile modul în care primarii de comună sau de orașe mici, se poartă ca niște voievozi pe feuda proprie.

Imagini uluitoare, care fac parte din scenariul pe care vi l-am descris, au fost trimise pe adresa redacției noastre. Imagini ce prezintă un adevărat dezastru ecologic. Totul se întâmplă la Agigea, acolo unde, sub privirile plictisite ale primarului, asistat de un echipaj al Poliției Locale, tone de pietre sunt deversate în mare. Lucrările par o încercare disperată a domnilor de la restaurantul Golful Pescarilor de a câștiga teren pentru afacerea lor. Acest lucru se întâmplă cu orice preț, chiar cu prețul încălcării legii, chiar cu prețul distrugerii mediului marin. Important e ca afacerea să se dezvolte.

Întâmplarea face parte dintr-un scenariu mult mai larg. Într-o zi, un domn s-a gândit să-și deschidă un restaurant în zonă. Se ocupase cu pescuitul toată viața și a înțeles repede că o pescărie ar putea fi o afacere profitabilă. Și-a început visul cu doar câteva mese iar în timp a dezvoltat, reușind să construiască un brand căutat de oameni din toată țara. Până când, într-o zi, șmecherii din Agigea au simțit că pot copia ideea și au construit o afacere similară, lângă omul nostru. Așa cum se întâmplă însă, nu s-au mulțumit cu a fura ideea ci au dorit totul. Astfel, cu ajutorul nașului, chiar șeful administrației locale, a început un război de uzură, pentru a-l distruge pe vecinul care avea tupeul să dețină o afacere mai bună. Nu a contat cine a fost primul acolo, au contat doar pilele și relațiile noilor sosiți. Omul care muncise ani de zile pentru a-și dezvolta afacerea s-a trezit cu terenurile expropriate, amendat în repetate rânduri, șicanat și invitat să dispară. Așa e în România, nu? Afacerea ta merge, până când și-o dorește un șmecher.

Imaginile video fac parte din scenariul pe care vi l-am povestit. Pentru că da, în timp ce vecinul e pe cale să fie mazilit, marea e îngropată cu pietre, pentru a oferi teren noului sosit în zonă. Așteptăm ca autoritățile să investigheze dezastrul ecologic de la Agigea și să tragă la răspundere pe cei vinovați. Povestea războiului dintre cele două restaurante de la Agigea o vom detalia în curând, într-o campanie menită să scoată la iveală totul despre abuzurile administrației locale din comuna vecină cu orașul Constanța. Rămâneți aproape de noi, în curând veți citi o poveste demnă de un film cu mafioți.

Până la următorul episod al acestui dezastru, am sesizat autoritățile pentru a înțelege cum este posibil ca mediul marin să fie distrus sub ochii tuturor, fără ca nimeni să se sesizeze. Vom reveni.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular