Mohammad Murad îl provoacă pe Făgădău: ”Să-mi indice locațiile și eu fac parcuri, de mâine”

Invitat ieri seară la Realitatea TV, în emsiunea moderată de Octavian Hoandră, alături de ziaristul constănțean Cristian Hagi, omul de afaceri Mohammad Murad a declarat că s-a decis să amenajeze, din banii lui, cinci parcuri pentru copiii din Constanța.

Afaceristul a explicat că ideea i-a venit după o discuție cu ziaristul Cristian Hagi, care i-ar fi sugerat să nu aștepte pănâ devine primar și să se apuce deja de treabăÎn consecință, tot ce trebuie să facă primarul Decebal Făgădău este să indice spațiile care au nevoie de investiții iar Murad a promis că se apucă de treabă chiar de mâine:

Domnul Hagi a pus problema de parcuri pentru copii în Constanța. M-a întrebat de ce să aștept să ajung primar ca să fac acele parcuri? Am posibilitatea să fac acum niște parcuri pentru copiii din Constanța. Și am luat acum decizia că voi face cinci parcuri de mâine. Și vreau să-l anunț public pe domnul primar Făgădău să-mi pună la dispoziție cinci parcuri, unde dorește dânsul, ca să mă duc să le dotez, încât copiii din Constanța să se bucure de ele. Nu trebuie neapărat să ajung în funcție ca să aștept să dau sau să plătesc. De mâine dimineața, public, îl invit pe domnul Făgădău, dacă are timp, să mă însoțească la cinci locații, unde putem face cinci proiecte.”

Decebal-Fagadau-locuri-de-joaca-Constanta

Problema parcurilor din Constanța și a locurilor de joacă, care se află într-un stadiu avansat de degradare este una veche și cunoscută de administrația locală. Cu toate acestea, și parcă în ciuda sesizărilor făcute de cetățeni și a materialelor publicate de presa locală, primarul Făgădău n-a mișcat un deget pentru a amenaja măcar un singur loc de joacă sau un nou spațiu verde, chiar dacă, de altfel, pozează în mare ecologist.

Nu este normal ca un angajat al Phoenicia să plătească 20% din venit pentru transport

Mohammad Murad a trecut în revistă mai multe probleme pe care le consideră importante atunci când discută despre dezvoltarea orașului Constanța. Afaceristul a menționat că angajații complexului său plătesc aproximativ 15-20%% din salariu pe transportul în comun, pentru a ajunge din Constanța în stațiunea Mamaia.

„Când un angajat al Phoenicia plătește 300-400 lei pe lună ca să ajungă din Constanța până la Phoenicia asta este o crimă

Murad: ”Domnul Stroe este prietenul meu, dar …”

Afaceristul n-a scăpat din vedere nici costul utilităților, amintind că apa costă în Constanța dublu față de București, acolo unde spune el sunt și mai multe probleme. Murad susține că apa reprezintă pentru firmele din Constanța un cost mai mare decât taxele și impozitele datorate bugetului de stat.

Apa este dublu față de București. Să-mi spună mie domnul Stroe, și care spune că suntem prieteni, dacă este normal în Constanța să plătim pe metru cub 9,5 lei sau 9,2 și în București până în 6 lei. Acolo este o multinațională, Apa Nova, francezii dar aici suntem cu firmă românească. De ce să plătim cu 50% mai mult decât în București?

Totodată, seara trecută, Mohammad Murad și-a reconfirmat intenția de a candida pentru funcția de primar al municipiului Constanța la viitoarele alegeri, dar a explicat că nu ține neapărat să fie susținut de un partid politic, și că se gândește să candideze independent.

Septimiu Bourceanu - PNL Constanta
Septimiu Bourceanu – PNL Constanta

Reacția omului de afaceri vine la doar o zi dup ce, Septimiu Bourceanu, coordonator al activității politice a PNL pe municipiul Constanța s-a delimitat de o posibilă candidatură a lui Murad din partea PNL, despre care se ferește să facă aprecieri:

Partidul Național Liberal trebuie să urmărească eficiența, să își asume decizii corecte, concrete și eficiente pentru dezvoltarea Constanței și a organizației liberale municipale în întreg ansamblul ei. PNL Constanța încurajează dialogul, consultarea, socializarea, disputa în contradictoriu pe argumente, dar între toate acestea și hotărârea finală sunt pași de parcurs, care aparțin PNL Constanța și Biroul Politic Național”, spunea pe 25 August, Septimiu Bourceanu, coordonatorul politic al Organizației Municipale a PNL Constanța.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular