Referendumul a EȘUAT. Prezența la vot 20,41%. Codrin Ștefănescu (PSD): “Este eșecul românilor”

Ieri seară la orele 21:00 prezența totală la urne, conform datelor anunțate de Biroul Electoral Central, a fost de 20,41%, condiție în care referendumul pentru redefinirea familiei urmează să fie invalidat deoarece n-a atins pragul necesar stabilit prin lege la 30% dintre cei înscriși pe listele electorale permanente. În județul Constanța, doar 14,47 % dintre persoanele cu drept de vot și-au exprimat opțiunea la urne, ceilalți preferând să boicoteze scrutinul prin simpla neparticipare.

Codrin Ștefănescu - PSD- 07.10.2018
Codrin Ștefănescu – la sediul PSD București – 07.10.2018

În ciuda evidențielor, PSD, prin vocea lui Codrin Ștefănescu refuză să-și asume rezultatele și pune totul pe seama eșecului politic al liderului politic social-democrat Liviu Dragnea: “A fost un vot de blam pentru Dragnea. Acest referendum n-a fost asumat politic de nimeni. PSD este un partid foarte puternic. Vreau să mulțumesc celor care ne votează pentru că au dat curs apelului nostru. Repet, n-a fost un referendum asumat politic, a fost o chestiune civică. Este eșecul românilor și al României în general.

Cine pierde?

În mod evident pierd organizatorii. Partidul Social Democrat, Asociația Coaliția pentru Familie și Biserica Ortodoxă Română (BOR) sunt marii perdanți ai acestui referendum. Din perspectivă politică, pe lângă PSD, următorul partid care pierde este Partidul Național Liberal, condus haotic de Ludovic Orban. Pierde masiv și mass-media care a susținut acest demers încercând prin toate mijloacele să manipuleze, chiar și atunci când rezultatele votului erau evidente.

Cine are de câștigat?

Prin acest rezultat, România câștigă o nouă imagine la nivel mondial. Românii au dovedit că-și doresc un destin european și sunt gata să accepte noi provocări, chiar dacă nu toți cetățenii țării noastre manifestă toleranță față de membri comunității LGBT (n. a. – acronim de la comunitatea lesbiană, gay, bisexuală, transsexuală și intersexuală). Politic, marele câștigător este partidul Uniunea Salvați Români (USR), singura formațiune care și-a asumat încă din prima clipă și la modul direct boicotarea referendumului.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular