Constănțenii, învățați cu biciul de polițiștii locali să păstreze curățenia

277 de amenzi contravenționale! Acesta este numărul abaterilor constatate și sancționate de către polițiștii locali în urma controalelor efectuate în data de 29.10.2018.
Astfel, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța au sancționat contravențional persoanele care au săvârșit abateri de la normele legale în vigoare privind menținerea curățeniei, asigurarea ordinii și liniștii publice, fluența circulației pe drumurile publice, protecția mediului, combaterea și prevenirea efectelor consumului produselor din tutun în spațiu public închis, legalitatea lucrărilor de construcții și a afișajului stradal si modul de desfășurare a activităților comerciale din municipiul Constanța etc.
Suma totală a sancțiunilor contravenționale aplicate a fost de 117.210 lei.
Redăm cu titlu de exemplu și în scop preventiv informativ câteva încălcări ale legii constatate în mod frecvent:
Legea nr.61/1991- pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice: 15 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției pentru apelarea la mila publicului, consum de alcool în locuri publice, încălcarea unor norme de conviețuire socială prin deranjarea vecinilor etc.
Legea nr. 92/2007 a serviciilor de transport public local: 67 sancțiuni contravenționale aplicate persoanelor care nu dețineau titlu de călătorie valabil pe mijloacele de transport în comun;
Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor produselor din tutun- au fost aplicate 12 de sancțiuni contravenționale pentru consumul de produse din tutun în spațiu public închis, majoritatea faptelor au fost constatate în interiorul unei unități sanitare;
H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța: 54 fapte antisociale legate de nerespectarea regulilor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanta.
Acțiuni similare se vor desfășura în mod sistematic, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare.
Pe această cale, solicităm cetățenilor să sesizeze direct faptele antisociale, care intră în sfera de competentă instituțională, la numerele de telefon 0241/484205 sau 0799/606142(WhatsApp), iar dispecerul de serviciu va trimite un echipaj pentru verificarea celor sesizate daca intră in competenta institutiei noastre.
Asa a procedat și un constănțean sunând la Dispeceratul Poliției Locale Constanța și în acest fel polițiștii locali cu atribuții în domeniul protecției mediului au reușit să identifice o persoană fizică care descărca dintr-o autospecială deșeuri inerte pe un teren liber de construcții situat pe strada Amsterdam din municipiul Constanța.
Conducătorul auto a fost sanctionat contravențional cu suma de 3.000 lei, în conformitate cu prevederile art.96, alin.1, pct15 din O.U.G nr.195/2005 privind protecția mediului.
De asemenea, persoanei în cauză i s-a dispus măsura complementară de ridicare a deșeurilor depozitate nelegal în termen de 48 de ore de la comunicarea procesului verbal de constatare și sancționare a contravenție.
În urma verificărilor ulterioare s-a constatat că persoana sancționată contravențional s-a conformat măsurilor dispuse de către polițiștii locali, ridicând deșeurile depozitate.
Cu această ocazie, reamintim persoanelor fizice/juridice obligația legală de a depozita deșeurile numai în locuri special amenajate, în caz contrar, riscand să răspundă contravențional.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular