Vrabie a comis-o. Prefectura spune că 38 de morți au cerut referendum la Medgidia

Prefectura Constanța i-a răspuns primarului Valentin Vrabie, în legătură cu cererea pentru desfășurarea unui referendum în Medgidia, în vederea demiterii Consiliului Local. Conform reprezentanților Prefecturii, pe lista cu semnături depuse de reprezentanții Primăriei Medgidia, 38 de persoane erau decedate în momentul în care au semnat. De asemenea, câteva mii de persoane figurează în evidența populației cu alte acte de identitate, comparativ cu cele declarate pe listele de semnături.

Iată răspunsul integral al Prefecturii Constanța.

În referire la aspectele sesizate în spațiul public de către primarul municipiului Medgidia, domnul Valentin Vrabie, dorim să vă aducem la cunoștință următoarele date în ceea ce privește intenția de a organiza un referendum în municipiul Medgidia:

În data de 13.07.2018, prin adresa nr. 17668, primarul municipiului Medgidia, în calitatea sa declarată de inițiator al referendumului prin care este vizată dizolvarea Consiliului Local, a înaintat Instituției Prefectului- Județul Constanța lista cuprinzând un număr de 10.378 de cetățenia cu drept de vot de pe raza municipiului Medgidia. De asemenea, prin această adresă era precizat că numărul solicitanților depășește procentul legal de 25% necesar pentru organizarea referendumului.

Ulterior, Instituția Prefectului a primit sesizări prin care corectitudinea datelor cuprinse pe aceasta lista si a metodei de întocmire a acesteia erau contestate.

Prin natura responsabilităților legale, la care se adaugă suspiciunile de incorectitudine semnalate, prefectul a solicitat verificarea datelor de pe lista respectivă instituțiilor abilitate prin lege pentru acest gen de activități- Autoritatea Electorală Permanentă, IPJ Constanța și Directia Generală de Evidența a Persoanelor Constanța. Procesul de verificare a datelor incluse în listă este extrem de minuțios și, ca urmare, de durată.

Concluziile acestor verificări evidențiază următoarele:

        • totalul solicitanților înscriși în lista este de 10.407

  • o persoană are mandat de urmărire generală emis pe numele său

  • 38 persoane figurează ca fiind decedate înainte de data întocmirii listei

  • 11 persoane figurează ca fiind decedate după data întocmirii listei

  • 14 persoane au domiciliul schimbat după data întocmirii listei

  • 52 persoane figurează ca având domiciliul schimbat înainte de data întocmirii listei

  • 796 persoane figurează în Registrului Național de Evidență a Persoanelor cu un alt act de identitate valabil la momentul întocmirii listei

  • 189 persoane nu au putut fi identificate în Registrului Național de Evidență a Persoanelor

  • 743 persoane figurează în listă cu documente de identitate aparținând altor persoane

  • 5 persoane nu au putut fi identificate datorită scrisului ilizibil

  • 9 persoane nu au certificat prin semnatură datele înscrise

  • pentru 36 persoane au fost identificate diverse neconcordanțe (10 persoane au semnat de doua ori, 1 persoană este minor etc. ).

În considerarea confirmării unor suspiciuni de nelegalitate, prefectul a solicitat organelor judiciare abilitate să continue, cu celeritate, verificările asupra aspectelor sus-menționate.

 

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular