300 de amenzi a dat, ieri, Poliția Locală Constanța

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locala Constanța au acționat data de 06.11.2018 în scopul creşterii eficienței activităţii de menţinere a ordinii publice şi a gradului de reacţie în prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional pe raza municipiului Constanța.
Au fost aplicate 299 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 67.310 lei.
Redăm cu titlu de exemplu și în scop preventiv câteva încălcări frecvente de acte normative:
Legea nr.61/1991- pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice: au fost încheiate 17 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției pentru apelarea la mila publicului, consum de alcool în locuri publice, încălcarea unor norme de conviețuire socială sau deranjarea ordinii și etc.
OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice: 81 abateri contravenționale în special pentru opriri/staționări neregulamentare;
Legea nr. 92/2007 a serviciilor de transport public local: 62 sancțiuni contravenționale aplicate persoanelor care nu dețineau titlu de călătorie valabil pe mijloacele de transport în comun;
Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor produselor din tutun- 12 sancțiuni contravenționale pentru consumul de produse din tutun în interiorul unei unităti sanitare;
H.C.L nr.235/2018 privind Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanța- 61 amenzi contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind plata parcării pe raza municipiului Constanța;
H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța: 44 fapte antisociale legate de nerespectarea regulilor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanta sau pentru neîndeplinirea că obligației deținătorului de animal de companie privind plimbatul câinelui fără lesă pe drumurile publice, în parcuri și alte spații/locuri publice, chiar însoțiți de stăpân.
Acțiuni similare se vor desfășura în mod sistematic, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare.
Pe această cale, solicităm cetățenilor să sesizeze direct faptele antisociale, care intră în sfera de competentă instituțională, la numerele de telefon 0241/484205 sau 0799/606142(WhatsApp), iar dispecerul de serviciu va trimite un echipaj pentru verificarea celor sesizate daca intră in competenta institutiei noastre.
În urma unei sesizări primite la dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală Constanța, polițiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice au reușit să identifice o persoană care lăsase liber pe domeniul public un animal de talie mare din rasa canină Amstaff.
Câinele nu avea botnță și lesă, punând, astfel, în pericol trecătorii de pe strada Comorova din municipiul Constanța.
Deținătorul legal al patrupedului a fost sancționat contravențional cu suma de 1500 lei, în conformitate cu dispozițiile O.U.G nr.55/2002 privind regimul de deținere a câinilor periculoși sau agresivi.
Prin câini periculoși se întelege câinii aparținând următoarelor rase, grupate în două categorii după cum urmează:
-categoria I: caini de lupta si de atac, asimilati prin caracterele morfologice cu caini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog si metisii lor;
-categoria a II-a: cainii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobanesc Caucazian, Cane Corso si metisii lor.
Aducem în atenția opiniei publice, totodată, că nerespectarea obligațiilor legale privind deținerea unui animal de companie și plimbatul câinelui fără lesă și/ sau botniță pe drumurile publice, în parcuri și alte spații/locuri publice, chiar și însoțit de stăpân, cu excepția locurilor special amenajate, poate atrage răspunderea contravențională a însoțitorului animalului de companie cu amendă contravențională ce poate ajunge până la 1.500 de lei.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular