Un VIOLATOR/SECURIST face o solicitare tâmpită. PMP Constanța o promovează. Nu ne mai facem bine

Constanța a fost condusă 15 ani de Radu Mazăre. Un tip lipsit de intelect, înconjurat de frizeri sau ospătari sau tot felul de ageamii, urcați în funcțiile orașului. Ăsta pare a fi destinul Constanței, un oraș în care nonvalorile au un cuvânt de spus, în timp ce elitele lipsesc cu desăvârșire.

În același tipar se înscrie individul numit Aurel Papari. Împopoțonat cu diverse titluri și devenit peste noapte proprietar de universitate, la malul mării, acest domn nu înțelege că trecutul său este cunoscut și că s-ar cădea mai degrabă să-și petreacă bătrânețile departe de opinia publică.

Nu, acest domn apare pe la toate evenimentele, se asociază cu toți politicienii, locali sau chiar de nivel național. Vrea să fie important, refuză să ne lase în pace.

Aurel Papari a fost protagonistul unui dosar de viol, înainte de revoluție, pe când profesa ca medic psihiatru. Iată ce scria ziarul Ziua de Constanța, în 2006. Este doar unul dintre multele articole scrise pe această temă.

Papari Aurel a prestat munca in calitate de medic la Spitalul comunal Baneasa din data de 1 noiembrie 1971, iar in data de 1 februarie 1983 a fost detasat la Spitalul teritorial Constanta (sectia psihiatrie), pe o perioada de trei luni. Pe 6 ianuarie 1983, in sectia psihiatrie a fost internata bolnava Zotea Iuliana, de 21 de ani, conform foii de observatie nr. 41.283, cu diagnosticul “sindrom discordant”, iar pe 10 februarie 1983 s-a externat. Bolnava a fost pacienta dr. Papari si pe durata internarii i s-au aplicat tratamente cu neuroleptice incisive si sedative. La data de 31 martie 1983, tatal bolnavei formuleaza un memoriu ce este inaintat Directiei Sanitare judet Constanta, in care face referire la comportarea necorespunzatoare, necompatibila a doctorului Papari Aurel in calitatea pe care o avea, in sensul ca, profitand de bolnava in camera de garda, dupa ce i-a aplicat tratamentul, a avut relatii sexuale cu aceasta, deflorand-o. Aspectul semnalat de tatal pacientei este recunoscut si de dr. Papari Aurel atat in nota explicativa data in scris, precum si in fata Biroului executiv al Colegiului de disciplina al medicilor si farmacistilor convocat extraordinar in ziua de 6 aprilie 1983. Pentru fapta reprobabila savarsita de dr. Papari Aurel, Colegiul a hotarat sanctionarea cu “mustrare de avertisment” in fata intregului personal medical din orasul si judetul Constanta, prin comisiile de deontologie medicala, fapta sa fiind incompatibila cu profesiunea de medic, precum si propunerea Directiei Sanitare judet Constanta de a se desface contractul de munca disciplinar”. Cel in cauza a formulat plangere impotriva dispozitiei prin care s-a dispus desfacerea contractului de munca disciplinar, respinsa insa de Colegiul de disciplina, care a considerat-o “vadit neintemeiata”, intrucat acesta si-a recunoscut fapta in fata organelor de urmarire penala, cat si in nota explicativa data.”

Avem așadar de-a face cu un VIOLATOR. Și încă unul de joasă speță. Dar lucrurile nu se opresc aici. Instanța de judecată a stabilit, definitiv și irevocabil, că Aurel Papari își turna colegii și pacienții la Securitate.

Iată câteva pasaje din ”turnătoriile” lui Aurel Papari.

Pe 12 iunie 1984, Papari semna o altă notă despre familia preotului Picu din comuna Băneasa, județul Constanța. Astfel, preoteasa era descrisă ca fiind „mândră, se autoadmiră, se vrea altfel decât ceilalți”, iar familia ei dorea să plece din țară. Despre un alt coleg medic, Emil Popescu, Papari a declarat că „expune păreri ostile față de evrei. Simpatic, plăcut, are succes la femei, în general recrutându-și amicele cu prilejul consultațiilor. Este vizitat deseori de «prietene» la policlinică sau în spital, în timpul gărzilor”.

Buuun, avem deci un om care și-a dovedit lipsa de caracter prin violuri și turnătorii. Să mai spunem și că de curând acest domn a fost arestat preventiv într-un dosar de șantaj? Nici nu mai contează.

Acest individ, a apărut din nou în spațiul public, solicitând Primăriei o chestiune pe care, noi cei de la echipa Constanta.ro o găsim TÂMPITĂ. Aurel Papari solicită ca parcul de la Casa de Cultură să se numească TRIANON, cu referire la celebrul tratat de la Trianon, care tratat are legătură cu Dobrogea sau Constanța, cam la fel cum are bătălia de la Podul Înalt.

Sigur, extrem de important în istoria românilor. De o relevanță aparte pentru Transilvania (unde nimeni nu a simțit nevoia să elogieze numele unui oraș, că vorbim totuși doar de un oraș), dar absolut de nejustificat ideea de a numi un parc în felul acesta, în Constanța.

Poate dacă ideea venea de la singurul deputat ungur din Constanța? Dar nu, nu deputatul maghiar a preluat ideea din zbor ci … populiștii de la Partidul Mișcarea Populară, care încearcă să introducă solicitarea violatorului securist pe ordinea de zi a Consiliului Local.

Dacă solicitarea se materializează în fapte, violatorul își va fi impus ideea iar orașul acesta va trăi o mare rușine. Într-un fel, va fi ca și cum îi vom face statuie lui Papari, în parcul de la Casa de Cultură.

Noi credem că există variante mai bune. Parcul se poate numi ”Regina Maria”, care a avut, e adevărat, un rol important în semnarea tratatului de la Trianon. Sau dacă vrem, putem numi acea zonă, parcul ”Simona”, că tot n-a avut orașul acesta un ambasador mai bun ca Simona Halep, în ultimii ani.

Sau poate-i spunem direct ”Parcul Securistului”, ca să împăcăm și capra și varza, nu?

În 2015, Palaz cerea delimitarea de ”sifonul de la Constanța”. Azi îi promovează ideile

Claudiu Palaz, președintele PMP Constanța, solicita PSD-ului, în 2015, delimitarea de Aurel Papari. Mai exact, Palaz solicita, imediat după sentința definitivă prin care Papari era consfințit ca turnător al Securității, ca ministrul Educației să se delimiteze de acest personaj.

Lipsa unei reacţii din partea ministrului dovedeşte că PSD-ul acceptă astfel de “sifoane” în structurile statului, mai ales că fiul acestui turnător, George Papari, este director la Apelor Române Dobrogea Litoral, din partea PSD. Domnule ministru, dacă vreţi să aveţi un somn liniştit, în al 12-lea ceas, lepădaţi-vă de “sifonul” Aurel Papari, rector al Universităţii Andrei Saguna din Constanţa! Ar fi o acţiune morală pe care o aşteaptă mulţi români, care au suferit de pe urma turnătorilor comunişti”, spunea în urmă cu doar trei ani, Claudiu Palaz.

Cum a ajuns în 2018 să-i promoveze solicitările sifonului? Cum, domnule Claudiu Palaz?

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular