Constanta.RO

Noile autobuze turcești ISUZU au intrat pe traseu gata “șurubărite”

0

Primăria Constanța ne-a anunțat azi, prin intermediul paginii de Facebook (așa cum obișnuiește) că “noile autobuze ale municipiului Constanța intră astăzi în circulație.” Anunțul cu pricina nu explica și câte autobuze din cele 104 au ajuns la Constanța, și sunt de azi pe traseu, și nici pe ce linii de transport intră acestea. Pesemne că, nici Primăria nu avea în urmă cu o oră această informație.

Totodată, postarea primăriei este însoțită de o scurtă filmare realizată în această dimineață, cel mai probabil cu telefonul, la baza auto a RATC. Din imagini se poate observa cum unul dintre autobuze se pune în mișcare spre traseu având deschisă ușa de vizitare din spate-stânga.

Autobuze ISUZU - RATC Constanta - 07.01.2018

Autobuze ISUZU – RATC – 07.01.2018

Reamintim faptul că, pe data de 13 iulie 2018, primarul Decebal Făgădău a semnat cu producătorul ISUZU Turcia un contract pentru 104 autobuze pe motorină, Euro 6, achiziția fiind realizată în baza unui împrumut contractat de Primăria Constanța de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), în valoare de 25,6 Milioane de Euro, pe care municipiul nostru urmează să-l înapoieze în următorii 12 ani.

Aceste autobuze ISUZU vor lua locul parțial vechilor MAZ-uri din flota RATC înlocuind chiar și microbuzele de pe liniile desertive azi de companiile private de maxi-taxi. Primăria intenționează să transforme actuala regie de transport într-o companie pe acțiuni denumită CT BUS. În cursul acestui an, noua societate urmează să preia și călătorii de pe liniile operate acum de firmele de transport private, acțiune gândită evident în speranța rentabilizării transportului în comun din Constanța.
About Author

Lasa un raspuns

17 − = 13